Crowdfunding voor Katastrof

Crowdfunding voor Katastrof

Onze stichting SNJF, de Special Needs Judo Foundation, is al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw actief in het lesgeven van Judo aan mensen met een beperking. In het project Katastrof van SNJF beoefenen zowel mensen met, als mensen zonder een beperking hun sport.

Wat doet Katastrof?

Katastrof beoefent Judo Kata, een vorm van Judo waarbij een serie judotechnieken met uiterste precisie worden uitgevoerd om vervolgens door een jury beoordeeld te worden. Dat gebeurt allemaal op de vrijdagavond, buiten de normale lessen.
Het Katastrof Judo Kata team van SNJF is al enige jaren heel succesvol: ons topkoppel (Tycho en David) heeft met geweldige resultaten aan het EK en WK meegedaan (4e op het WK in Cancún 2018) en het succes breidt zich uit: Niet alleen is er een tweede koppel geselecteerd (Mitchell Schoonhoven en Abigail Teunissen) voor het EK in Gran Canaria, maar zelfs een derde, en dat derde koppel is heel bijzonder- Dat zijn Sanne Simons en Thomas Schepen, en zij hebben beide het syndroom van Down.

Naar het EK Kata!

De EJU (De Europese Judo Union) heeft besloten de mogelijkheden te gaan verkennen om mensen met een beperking naast het EK hun eigen competitie te laten volgen, en heeft hiertoe de expertise van SNJF aangezocht.
Sanne en Thomas zijn gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen in een kleine kata-competitie naast het reguliere EK. Uiteraard juicht SNJF dit initiatief van harte toe!
Voor de gehandicaptensport is dit een geweldige doorbraak- nooit eerder is in het Judo een toernooi op een dergelijk hoog niveau samen uitgevoerd met een toernooi voor gehandicapten, hoewel SNJF er enige jaren geleden al in geslaagd is om het NK te integreren met het NK A-Kata.

Dat is duur!

Dit alles is heel kostbaar- de reis, de trainingen vooraf, het verblijf. En alles moet op eigen kosten.

Uw hulp wordt op prijs gesteld!

Uw financiële ondersteuning is bedoeld als steun in de rug om het hele team en hun begeleiders naar Gran Canaria te kunnen laten reizen, om daar deel te nemen aan het EK.

In deze crowdfunding actie kunt u, vanaf een bedrag van 5 euro, zelf bepalen hoeveel u wilt doneren. We zijn dankbaar voor elke bijdrage!

Klik hier om te doneren!

Judopakken in de webshop

Judopakken in de webshop

Eigenlijk was het best vreemd dat we een van de meest essentiële dingen voor het Judo niet in de webshop hadden. Dat is met ingang van vandaag veranderd, en we hebben dan ook meteen DRIE typen judopakken via de shop beschikbaar!

 • Judopak JUNIOR is voor de kleine en/of jonge judoka, en gemaakt van lichte stof.
 • Judopak TRAINING is gemaakt van de typische wafelstof, maar nog steeds licht uitgevoerd.
 • Judopak WEDSTRIJD is een wedstrijdpak, gemaakt van dikke wafelstof, bestand tegen het wedstrijdjudo.

Rechtsboven op de website bevinden zich de links naar de webwinkel.

Judopakken worden (vrijwel) altijd op nabestelling geleverd.

SE12 – Amsterdam Judo Event 2019

SE12 – Amsterdam Judo Event 2019

Thomas en Sanne: Voor de hele fotoserie, klik de foto.
Thomas en Sanne: Voor de hele fotoserie, klik de foto.

Helaas konden we vanwege andere verplichtingen geen foto’s op de zaterdag maken, dus hierbij alleen de foto’s van zondag. Vandaag was gereserveerd voor het katatoernooi. Tycho kondigde de deelname van Sanne en Thomas aan het EK in Gran Canaria aan, iets waar we natuurlijk verschrikkelijk trots op zijn! Het Katastrof-team heeft zich weer van zijn beste kant laten zien. Helaas was dit een Katastrof-feestje, want er waren geen deelnemers van andere teams.

Meld je ook aan voor BackToTexel 2019!

Meld je ook aan voor BackToTexel 2019!

Wat is het?

Naast ons grote toernooi in Beverwijk organiseert SNJF ook nog het BackToTexel toernooi, het Texelse Judofeest. We doen dat in samenwerking met vakantiepark De Krim, zodat we daar kunnen overnachten, eten en gebruik maken van hun mooie evenementenhal voor het judotoernooi.

Wanneer?

Op 9 en 10 November 2019.

Wat moet ik doen om mee te doen?

Nou.. gewoon aanmelden via de webshop. De prijs is 100 euro per persoon, maar als je voor 1 Juli inschrijft betaal je maar 90 euro. Het arrangement geldt voor het hele weekend.

Wat zit er in het arrangement?

 • Vertrek Zaterdagochtend 9 November per touringcar
 • Overtocht per boot naar Texel
 • Toernooi Texels Judofeest
 • Een t-shirt
 • Luxe dinerbuffet zaterdagavond
 • Overnachting in bungalow of groepsaccommodatie op “De Krim”
 • Disco-avond
 • Ontbijtbuffet
 • Bowling, zwembad en nog veel meer!
 • Farewell snack
 • Thuisreis met de touringcar naar Amsterdam, en patatjes bij aankomst.

En verder..

 • Ouders zijn natuurlijk ook welkom!
 • De aanbieding is geldig tot 1 Juli.
 • De inschrijving sluit op 1 Oktober.

Inschrijving gaat via deze link

A-Judoka mee naar het EK Kata

A-Judoka mee naar het EK Kata
Thomas en Sanne tijdens het katatoernooi eerder dit jaar in Bodegraven.

A-Judoka naar Gran Canaria

We hebben een derde team dat mag afreizen naar het EK Kata in Gran Canaria! Naast Tycho, David, Mitchell en Abigail vertrekken nu ook Sanne Simons en Thomas Schepen naar het zonnige eiland!

EK Kata voor A-Judoka?

Hoe is dat zo gekomen? Er is toch helemaal geen EK voor aangepast Judo?
Dat klopt, maar de EJU (de European Judo Union) is zeer geïnteresseerd in het organiseren van een A-Judo kata kampioenschap naast het reguliere EK. Zoekende naar experts, kwamen ze natuurlijk uit bij onze eigen Tycho, die het al jaren geleden mogelijk heeft gemaakt dat er in Nederland een A-Judo Kata competitie plaatsvindt.
Dit jaar zal het voor het eerst als demonstratie sport gehouden worden naast het reguliere EK Kata. En Sanne en Thomas zijn gevraagd om dit jaar namens vele A-judoka deel te nemen om te laten zien hoe mooi en goed Kata is voor en door A-judoka.
We zijn natuurljk verschrikkelijk trots dat we hierin betrokken zijn, en hopen op deze manier het A-Judo kata naar een hoger plan te tillen.

De kaarten van Laura

De kaarten van Laura


We kunnen ons allemaal wel het eerdere artikel over Laura herinneren, en de oproep om haar kamer in het ziekenhuis een beetje op te fleuren. Nou.. Dat is gelukt. Kratten vol kaarten, slingers, balonnen en kadootjes! Zie hierboven de wand in haar kamer.
Namens Hans, Petra, Leslie en Laura: Allemaal hartelijk dank!

Lindesberg 2019: Vluchtgegevens

Lindesberg 2019: Vluchtgegevens

De vlucht is betaald, en alle informatie voor het vliegen is inmiddels bekend. Als volgt:

Vlucht Datum Vertrek Aankomst Vertrek Aankomst
KL1107 30/05 AMS Amsterdam ARN Arlanda 08:45 10:45
KL1110 02/06 ARN Arlanda AMS Amsterdam 13:40 15:45

Verzameltijden en dergelijke melden we uiteraard nog vlak voor vertrek. We gaan in totaal met 20 personen.

Extra bagage

We hebben een extra koffer per persoon bijgeboekt. Dat heeft een goede reden: We slapen in Zweden in een zaal. Het is dus de bedoeling dat je luchtbed en slaapzak meeneemt, en dat gaat uiteraard niet in de handbagage. We hebben maximaal 23 kilo per persoon maar daar staat tegenoever dat we maar 3 nachtjes blijven, dus je hoeft geen berg kleren mee te nemen.
Tot zover! Blijf dit kanaal volgen, en kijk ook nog even naar het dringende verzoek uit de vorige mail.