Volgende week: Laatste lessen van seizoen 2021-2022!

Volgende week, op dinsdag 5, woensdag 6 en vrijdag 8 juli, zijn de laatste lessen van dit seizoen.

Traditioneel worden dan banden en slippen uitgereikt, en al even traditioneel: Dan mogen de ouders de mat op om mee te doen: Schoenen en sokken uit uiteraard, en doe wat sportiefs aan, we maken er een gezellige avond van!

De eerste lessen van het nieuwe seizoen zijn op 6, 7 en 9 september, maar we gaan wel een en ander aan de tijden veranderen. Houd daarvoor de website in de gaten!

Tot slot: De SNJF-rugemblemen zijn te bestellen tot en met 9 juli. Daarna moet je wachten tot de kerstvakantie.

Draaiboek Katatoernooi Bodegraven, 2 juli (update 28/6)

Weten we nog hoe gezellig het was? Klik op de foto voor een reportage van de laatste keer in Bodegraven, in 2020!

WIE gaan er?

We hebben bij Katastrof een interne inschrijving gedaan, en we gaan met 5 koppels naar Bodegraven toe.

WAT gaan we doen?

Al een paar jaar is Bodegraven vaste prik op de A-katakalender. Uiteraard heeft Corona twee jaar lang roet in het eten gegooid maar nu is het dan weer zover: Een A-katatoernooi, georganiseerd door “Gewoon G-Judo” in Bodegraven.

WAT moet ik meenemen?

Heren: Een WIT judopak. GEEN t-shirt eronder, en je judoband.Slippers, en eventueel wat te eten. Neem ook een fles water mee.
Dames: Een WIT judopak, met een EFFEN WIT t-shirt eronder.

WAAR is het?

Optisport Sportcentrum De Kuil
Sportlaan 1a, 2411 XC Bodegraven

WANNEER gaat het gebeuren?

Het tijdschema is als volgt:

Voor diegenen die niet op eigen gelegenheid gaan: Zaterdag 2 juli om 11:45 verzamelen bij De Poelster. We vertrekken rond 12:00 en verwachten tegen 13:00 aan te komen. Wedstrijden vangen aan om 13:45 en we verwachten dat een en ander 2 uur in beslag gaat nemen.

We rijden met onze eigen auto’s, als het goed is heeft iedereen een plek.

We verwachten tegen 17:00 weer in Amstelveen te zijn, maar houd het telefoonnummer van je taxibedrijf bij je voor het geval de wedstrijden in- of uitlopen.

En verder:

Tycho gaat deze dag niet mee, die heeft andere bezigheden. Begeleiding door Christel en Renske.

Update 28 juni

Stichting Gewoon G-Judo heeft ons het tijdschema doorgegeven:

  • 13.00u – 13.15u Ontvangst Judoka
  • 13.30u – 13.45u Opening
  • 13.45u – 14.45u Toernooi
  • 15.00u – 16.00u Clinic
  • 16.00u – 16.30u Prijsuitreiking en afsluiting

Bericht verloopt: zaterdag juli 2nd, 2022 8:55pm

Wil je een rugembleem? Bestel het voor de zomervakantie!

Want aan het begin van de zomervakantie, op 9 juli, sluit de inschrijving en moet je tot de kerstvakantie wachten voor de nieuwe bestelronde. En wie wil er nou niet zo’n blits rugembleem met je eigen naam erop? Onzichtbare Henkie ging je al voor, en we zien deze emblemen steeds meer bij al onze wedstrijden. Gauw bestellen! Dat kan via deze link.

Special Olympics Nationale Spelen (SONS) 2022 – Fotoserie

Klik op de foto voor de hele galerij (235 foto’s)

Wil je alleen de foto’s van zaterdag (Divisioning) bekijken, klik dan hier.
De foto’s van zondag (de wedstrijddag) kun je hier vinden.

 

Nou.. we zijn weer veilig thuis en (bijna) allemaal onbeschadigd. En omdat we maar liefst drie dagen op stap zijn geweest hebben we meer foto’s dan gebruikelijk, een dikke tweehonderd.
Vrijdag vertrokken we in de loop van de middag naar ons verblijf, Kampeerboerderij De Meene in Hardenberg. Bijna twee uur rijden, in het mooie groene Twente. Tycho maakte pasta, farfalle met tomatensaus en nadat iedereen gegeten had werd de camping verkend. Het meest populair was ongetwijfeld het kampvuur, ondanks de zwermen muggen!

Zaterdagochtend: vroeg op want de divisioning begint vroeg. Bij de divisioning wordt vastgesteld in welke klasse (1-5) de judoka gaat uitkomen zodat de wedstrijden op judovermogen worden ingedeeld en alles zo eerlijk en veilig mogelijk kan verlopen. Special Olympics gebruikt hiervoor een door SNJF ontwikkeld systeem (FCS).
Het avondeten was tomatensoep en pannenkoeken! En na het avondeten gauw weer naar het kampvuur waar we worstjes en marshmellows op stokjes probeerden te roosteren.

Zondagochtend gelukkig niet zo heel vroeg op, de wedstrijden begonnen wat later. Alles is goed verlopen, zij het dat Fabian een enkelblessure opliep die in het ziekenhuis behandeld moest worden.
En natuurlijk hadden we bij terugkomst in de Poelster weer de traditionele patatjes en ging iedereen hopelijk tevreden naar huis.

Overigens kregen we complimenten van de camping omdat we de kampeerboerderij zo netjes hadden achtergelaten, altijd fijn om te horen.

Het is weer rugemblemen-tijd!

Als je aan wedstrijden meedoet, wil je natuurlijk wel een echt SNJF rugembleem. Hoe moeten ze anders weten hoe je heet als je op het erepodium staat? En doe je niet aan wedstrijden mee, dan is een echt rugembleem natuurlijk alsnog hardstikke stoer!
Dit zijn emblemen gemaakt door de officiële leverancier van de EJU, met het SNJF logo erop.
Ze zijn in drie maten: meet hoe breed de rug is 3 centimeter onder de kraag van het pak.

Omdat het veel voordeliger is om de rugemblemen in bulk te bestellen, gaan we voortaan twee keer per jaar (voor de grote vakantie, en voor de kerstvakantie) de inschrijving voor rugemblemen starten. Tijdens de vakantie worden de emblemen dan besteld, en na de vakantie worden ze geleverd.

Klik hier om rugemblemen te bestellen

De inschrijving sluit op 9 juli.

Fotoserie Centrale Training A-Judo 28 april 2022

We hebben het uitgerekend: De laatste Centrale Training was in 2017, nu vijf jaar geleden. Maar gelukkig hebben Tycho van der Werff, Rudy Verhagen, Rob Hoogendijk en Jan Rust het initiatief genomen om deze oude traditie nieuw leven in te blazen. In de grote Wim Ruska dojo op Papendal werd uitgebreid en hard getraind met aansluitend anderhalf uur katatraining van Tycho.

De Centrale Training is openbaar, dus iedereen mag meedoen! Zorg dus dat je er volgende keer ook weer bij bent!

Wie stuurt er een kaartje naar Leslie?

Leslie ter Voort is erg ziek. Zo ziek dat ze geen bezoek mag ontvangen, maar natuurlijk zijn kaartjes altijd welkom! We willen dus iedereen vragen om een kaartje te sturen zodat we haar kamertje kunnen opvrolijken met versiering van haar judomaatjes.

Haar adres is:

Leslie ter Voort
Kaj Munkweg 48
2131 RW Hoofddorp

Namens leslie alvast bedankt!