Donatie voor Loutraki

De laatste dagen krijgen we opvallend veel donaties voor het Loutraki-project binnen en daar zijn we natuurlijk verschrikkelijk blij mee! Want, elke euro telt en de vliegreis en ook het verblijf daar is vanwege de inflatie erg duur geworden. De 34 deelnemers hebben diep in de buidel moeten tasten om dit alles te kunnen betalen en zoals gezegd, elke euro extra zorgt ervoor dat het totaalbedrag een klein beetje minder wordt.

Dus voor iedereen die reeds gedoneerd heeft: Hartelijk dank en twijfelt u om nog te doneren: Het is voor een goed doel!

Voor donaties: Klik op deze link

Wilt u op de hoogte blijven van de avonturen van onze helden in Griekenland, ga dan naar deze link, vul uw naam en emailadres in en selecteer de optie “REISBLOG”. Daarop leggen we, zodra we vertrekken, alles over de reis vast. Wilt u liever geen email ontvangen dan kunt u zich ook aanmelden voor onze Telegram groep, via deze link.

 

 

De Ben van der Eng Dojo is officieel geopend!

Het was al langer bekend bij de gemeente, dat de Amstelveense Judo organisaties BeterJudo en de Special Needs Judo Foundation een geschikte judozaal zochten voor het beoefenen van hun sport. In het voorjaar van 2023 kwam alles in een stroomversnelling door een schitterend aanbod van de gemeente Amstelveen, bij monde van wethouder Frank Berkhout. De SNJF kreeg de beschikking over de gymzaal van de oude Piet Heinschool in het centrum van Amstelveen. In augustus is de sleutel overhandigd en door hard werken is het gelukt om aan het begin van het nieuwe seizoen een mooie nieuwe judozaal (Dojo) te openen.

Donaties en sponsoring door Fond Kind & Handicap, de Samenwerkende Fondsen voor Individuele Hulp voor Gehandicapten en AmstelveenSport hebben het mogelijk gemaakt om een speciale judomat (tatami), wandbescherming en verschillende speelmatten aan te schaffen. Het is de SNJF mede dankzij deze bijdragen gelukt om een Dojo in te richten die bijzonder geschikt is voor de doelgroep judoka’s. Daarnaast kan de Dojo ook uitstekend gebruikt worden door reguliere judoka’s. De judozaal is ook geschikt voor regionale en nationale trainingsbijeenkomsten, bijvoorbeeld door Nationale en District Kata judoka’s. De SNJF kan nu ook theorie- en trainingsbijeenkomsten organiseren voor trainers, bestuurders en scheidsrechters die zich specifiek willen richten op judo voor sporters met een beperking.

Vrijdag 22 september 2023, was het dan eindelijk zover:

De openingshandeling van de judozaal werd verricht door wethouder Frank Berkhout, samen met judotrainer Tycho van der Werff. Bij de opening waren vele prominenten aanwezig, onder wie nationale- en internationale judokampioenen. Ook was het bondsbestuur van de Judo Bond Nederland in de persoon van Hendrik Koppe bij de opening aanwezig

Na de openingshandeling overhandigde de voorzitter van de SNJF, Henk de Vries het officiële naambord van de Dojo aan mevrouw Wil van der Eng-Kist, de weduwe van de overleden founder van de SNJF Ben van der Eng. De Dojo heet vanaf nu:

De Ben van der Eng Dojo

Tot slot
Een bijzondere eer voor BeterJudo trainer Tycho van der Werff is dat hij van Joop Pauel, medeoprichter van International Martial Arts Federation en Kodokan Judo Nederland de erespeld van het IMAF en Kodokan Nederland ontving. Bovendien kreeg BeterJudo van de judolegende Karel Gietelink (achtvoudig Nederlands Kampioen, oud-bondscoach) een prachtig bord met de tekst “schoonheid zit van binnen” maar dan in Japanse symbolen. Dit bord krijgt een ereplaats in de Dojo!

Na het officiële deel en de korte toespraken gaven Tycho van der Werff en zijn collega’s nog een korte judoles, waar alle genodigde judoka’s aan deelnamen. Om 18:00 werd gestart met de normale lessen, die moeten immers ook doorgaan.

Klik hier voor de foto’s van de feestelijkheden

Reageren? Klik hier

 

Belangrijke update voor het meenemen van medicijnen naar Griekenland

Voor wie is deze informatie?

 • Deze informatie is voor alle deelnemers aan de trip die medicijnen gebruiken. Daarvoor gelden de volgende regels:
 • Neem je medicijnen mee, doe dat dan in de originele verpakking. Dus niet in zo’n maandag-dinsdag-woensdag doosje. (Ja, dat is onhandig maar je kunt ter plaatse alles in je favoriete doosje doen)
 • Medicijnen moeten in de handbagage van degeen die ze gebruikt, met de bijbehorende papieren.

Maarrr..

 • Gebruik je medicijnen die onder de Opiumwet vallen? Ga dan naar deze link en volg de instructies om een Schengen-verklaring aan te vragen.
 • Bezit van deze medicijnen zonder papieren is een misdrijf in Griekenland, en in het gunstigste geval worden ze alleen afgepakt. Zorg dus dat je papieren in orde zijn. Het spreekt voor zich dat SNJF/BeterJudo geen verantwoording neemt voor foute papieren.
 • Voor de duidelijkheid: Een doktersverklaring is niet voldoende voor deze medicijnen.
 • Het gaat hier in het algemeen om medicijnen als Ritalin, Concerta, anti-depressiva, sommige anti-epileptica en slaapmiddelen. Hier is de volledige lijst.
 • Weet je niet of je medicijn hieronder valt, vraag het dan aan je huisarts.

Wanneer moet ik dit regelen?

Het verstrekken van een Schengen Verklaring kan tot VIER weken duren. Hou daar rekening mee, of vraag hem nu direct aan.

Welke gegevens zijn van belang?

 • De naam van de werkzame stof in de medicijnen. Dit is te vinden in de bijsluiter. Voorbeeld: Voor Ritalin is de werkzame stof methylfenidaat. Men wil ook weten wat je eerste en laatste dag van je verblijf is.
  • Eerste dag van ons verblijf in Griekenland: 25 oktober 2023
  • Laatste dag van ons verblijf in Griekenland: 29 oktober 2023

20230909 Demo A-judo bij EK Junioren (Den Haag)

Wat is hier aan de hand? Nou.. we waren door de JBN uitgenodigd om tijdens het EK Junioren een demo A-judo te geven. Duss.. we hebben in de vakantie een paar handenvol van onze judoka opgetrommeld en vandaag togen we, ondanks een storende demo van XR en een verkeersinfarct in Den Haag naar de Sportcampus Zuiderpark, waar we een demo van een half uur gaven!

Klik hier voor de volledige fotogalerij.
Foto’s door Bob Lefevere, Paul Schepen, Roxanne Kalaitzis-Licht, Manon Bink, Wil Kist en Monique Lefevere.

..en reageren kan via deze link.

Informatie Piet Heijn Dojo

We zijn allemaal verschrikkelijk blij met de nieuwe locatie, en zoals altijd gelden ook hier weer nieuwe regels. Een klein beetje achtergrond: We delen het pand met een Oekraïnse school. Die geven op zondagen les aan een heleboel kinderen. Daarbij gebruiken ze de gymzaal om koffie in te drinken, en voor de ouders om in te wachten. Ook zijn er zo nu en dan culturele activiteiten. Daarom moet de mat helaas op zaterdag na afloop van de lessen worden weggehaald, zodat Dzherelo (zo heet de Oekraïnse school) op zondag de zaal kan gebruiken.

  • De eerste les is op 12 september.
  • Het adres van de nieuwe dojo is: Dr. Schaepmanlaan 7, 1182 GM in Amstelveen.
  • Parkeren kan op het kleine terreintje van de KLM, het terrein bij de Poelster, of op de Molenweg. Voor het gebouw mag niet worden geparkeerd. (zie ook het plaatje boven het artikel). Het is ongeveer drie minuten lopen naar de dojo.
  • Taxi’s mogen natuurlijk wel tot voor de ingang komen, om hun passagiers te laten in- en uitstappen.
  • Ouders mogen in de lerarenkamer zitten, direct na de ingang. Daar is koffie, thee en gezelligheid. Ze kunnen naar de lessen kijken via het camerasysteem, op een heel groot scherm.
  • Het camerasysteem maakt overigens geen opnames.
  • Het is dus niet meer de bedoeling dat ouders in de zaal komen zitten.
  • Roken is niet toegestaan in en rondom het gebouw, dus ook niet op het schoolplein.
  • Voor mensen die slecht ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel is er een oprit aan de achterkant van het gebouw.
  • Judoka die te vroeg zijn kunnen wachten in het lokaal tegenover de koffiekamer..
  • Omkleden gebeurt in de kleedkamer.
  • In de dojo is een kast, daar gaan de tassen in.
  • In de kleedkamer is een schoenenkast. Iedereen die de mat betreedt, zet zijn/haar schoenen daarin.
  • Hoewel de deur van de zaal direct naar buiten opent en we dat ook zeker gedurende de zomer zullen gebruiken voor verkoeling, is dat geen ingang. Iedereen gaat naar binnen via de hoofdingang.
  • Zoals eerder gemeld, moeten we op zaterdag de matten opruimen. We hopen op hulp van de ouders, anders moeten de dames het met zijn tweeën doen en dit is een grote mat! 

Op deze dag: 2 september 2017, Project Bucharest

De gevel van Castelul Bran, het kasteel van Vlad Dracul! Klik op de foto voor de hele serie.

In 2017 werden we uitgenodigd door de Bucharest Down Bears, een judoclub uit Boekarest, om te adviseren en mee te doen aan een judotoernooi. We werden met open armen ontvangen en de reis werd bijna helemaal betaald door het Roemeense ministerie van Sport, we hoefden alleen de vlucht te betalen. En nog voordat we ook maar een beetje aan judo konden doen, werden we op een excursie meegenomen naar Castelul Bran het kasteel waar de legendarische Vlad Dracul woonde die wij beter kennen als.. Dracula!

En, zoals bij alle grote projecten is hier ook een aftermovie gemaakt!

Op deze dag: 14 augustus 2015

Tja.. soms moet je originele oefeningen vinden om op te warmen. Hoewel dat niet echt nodig was, het was volgens de gegevens 25 graden. Dit is in het tijdperk dat de Katastrof-groep net begonnen was met officiele trainingen.

BeterJudo doet mee aan de Nationale Sportweek!

BeterJudo doet, in samenwerking met SNJF, mee aan de Nationale Sportweek! Hieronder is het programma te vinden:

Maandagmiddag 18 september 15:15 tot 16:00

Kleuters en groep 1 en 2, samen met hun ouders

Maandagmiddag 18 september 16.45 uur tot 17.30 uur

Kinderen en volwassenen met speciale behoeften en of kinderen op het speciaal onderwijs

Donderdagmiddag 21 september 15.15 uur tot 16.00 uur

Kinderen van de groepen 3, 4 en 5. Ouders mogen meedoen.

Donderdagmiddag 21 september 16.45 uur tot 17.30 uur

Kinderen en volwassenen met speciale behoeften en of kinderen op het speciaal onderwijs

Donderdagavond 21 september 19.00 uur tot 20.00 uur

Volwassenen en ouders van kinderen die al aan judo doen en die zelf ook wel eens aan judo willen doen

Zaterdagochtend 23 september 9.30 uur tot 10.30 uur

Ouder/kind judo-uurtje

Adres

Sportzaal Piet Heijnschool
Dr. Schaepmanlaan 7
1182 GM Amstelveen

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. vrije inloop

Bericht verloopt: dinsdag september 26th, 2023 1:05am