We hebben nog DRIE toernooien op de rol staan!

We hebben nog DRIE toernooien op de rol staan!


Jawel! Er zijn nog drie toernooien beschikbaar om in te schrijven:

Het Bushi Open (Arnhem)

De inschrijving hiervoor sluit op 23 augustus, dus al heel snel! Wil je nog meedoen aan dit gezellige en goed georganiseerde toernooi, schrijf je dan in via deze link.

Het Toernooi Zuid-Holland

Georganiseerd door onze grote vriend Jan Rust in samenwerking met JBN Regio Zuid-Holland. Het is de eerste keer maar Jan Rust kennende wordt dit vast een gezellig toernooi! Inschrijven kan via deze link. De inschrijving sluit op 13 September.

En natuurlijk: BackToTexel!

Ons eigen judofeest op het eiland Texel! We kunnen nog wat inschrijvingen aan, en inschrijven kan via deze link.

Ons top-katateam gaat naar het WK!

Ons top-katateam gaat naar het WK!

Tycho en David, met hun zilveren EK-medailles in Las Palmas
Tycho en David, met hun zilveren EK-medailles in Las Palmas

Het is al een tijdje officieel: Tycho en David zijn door de JBN geselecteerd om naar het WK Kata in Zuid-Korea te gaan! Op 1 September vliegen ze naar Incheon, en op 7 September zijn ze weer terug in Nederland, hopelijk met een podiumplaats op zak!
Meestal zijn de evenementen van de IJF (de Internationale Judo Federatie) te volgen via een livestream. Als dat gebeurt zullen we dat op deze site uiteraard vermelden.

Onze nieuwe locatie voor de dinsdagavond!

Onze nieuwe locatie voor de dinsdagavond!

Zoals bekend, gaan we met ingang van Dinsdag 3 september de maandagavondgroep verhuizen van de Alphons Laudy naar Amstelveen. De les begint om 18:00 en duurt tot 19:00.

Adres

Het nieuwe adres is:
Sportpark De Kegel
Bovenkerkerweg 81
1187 XC Amstelveen

Filmpje

We hebben een filmpje gemaakt dat ongeveer aangeeft hoe de route op het sportpark is. Er wordt druk gebouwd aan een nationaal trainingscentrum voor de Tennisbond, dus het terrein staat vol met hekken en bouwmateriaal.

Vervoer

Spreek met de chauffeurs af waar je opgehaald wilt worden. Het handigst is misschien voor het Office Parc gebouw. Als je binnenrijdt is dat aan je linkerhand.

Een paar dingetjes

  • De dojo is groot genoeg voor de vroegere maandag-groep, maar een stuk kleiner dan de Alphons Laudy.
  • Er is een bankje in de dojo waarop enige mensen kunnen zitten. Als het bankje vol is, kun je niet op de mat gaan zitten, dat is niet veilig. Dan is er buiten nog een bar.
  • In de dojo worden geen schoenen gedragen, je moet je schoenen buiten de dojo uitdoen.
  • Buiten de toegangsdeur is een terras. Met mooi weer kun je daar ook zitten.

SG21 – EK Kata 2019 dag 3

SG21 – EK Kata 2019 dag 3

Klik op de foto voor de volledige galerij

En dan zijn we aangeland bij dag 3, de dag van de Europacup. Tycho en David werden 5e dankzij een paar kleine foutjes, Abigail en Mitchell behaalden ook de 5e plaats. Toch een knappe prestatie, gezien het feit dat ze voor de eerste keer aan een EK meedoen!

Ze deden het weer!

Thomas en Sanne werden gehuldigd voor hun bijdrage in de demo van gisteren en wisten weer een minutenlange staande ovatie uit het duizendkoppig publiek te krijgen. Ze kregen een medaille uit handen van Jane Bridge, vice-president van de EJU.

En dat is dat

En daarmee is het EK Kata afgesloten. Succesvol? Absoluut. Tycho en David hebben hun positie onder de toppers verstevigd (4e van de wereld, 2e van Europa) en Mitchell en Abigail hebben goeie resultaten neergezet als nieuwe binnenkomers, met een mooi uitzicht op toekomstige prestaties. Sanne en Thomas, Cees en Janienke hebben laten zien tot welke geweldige prestaties judoka met een beperking in staat zijn, en we hopen dat de EJU hieraan een vervolg gaat geven.

SG20 – EK Kata 2019 dag 2: Een gedenkwaardige dag!

SG20 – EK Kata 2019 dag 2: Een gedenkwaardige dag!

Tycho en David in actie voor hun zilveren medaille. Klik op de foto voor de hele galerij!

Op de eerste dag van het EK Kata zijn Tycho en David erin geslaagd om zilver te behalen, met een totaal van 395.5, slechts twee punten verschil met de Italiaanse kampioenen van vorig jaar die ook dit jaar weer goud wonnen.
In de middag zagen we Mitchell Schoonhoven en Abigail Teunissen aantreden. Zij behaalden met 154.5 punten een gedeelde vierde plaats, en plaatsten zich daarmee voor de finale die op Zondag plaatsvindt.

A-Judo kata

De grote sterren van vandaag waren Sanne Simons en Thomas Schepen. Zij lieten met een schitterend aangepaste nage-no-kata zien waartoe een goedgetrainde A-judoka in staat is. Hun kata werd afgesloten met een welverdiende staande ovatie die minutenlang aanhield!

Datzelfde gold voor Cees Roest en Janienke Roelfzema. Hun indrukwekkende kata deed opnieuw het publiek op de banken staan.

Morgen

Morgen is de European Judo Cup. Dat is de finale van de juniorcompetitie van vandaag, en ook gaan alle medaillewinnaars nog eens tegen elkaar. We gaan dus zien hoe ver Mitchell en Abigail het brengen in hun finale, maar ook hoe Tycho en David het er in deze (voor hun) tweede wedstrijd van af brengen. Er wordt live gestreamd, kijk op http://judolive.es. We proberen de matten door te geven via zoveel mogelijk kanalen, maar voornamelijk via Telegram.

SG19 – EK Kata 2019 dag 01

SG19 – EK Kata 2019 dag 01

Klik op de foto voor de hele galerij!

Dag 1 van het EK zit erop. Deze vrijdag was gewijd aan de accreditatie (er wordt vastgesteld of je wel bent die je zegt dat je bent, en dan krijg je een pas waarmee je de wedstrijdruimte mag betreden.) Verder worden de judopakken van alle deelnemers gecheckt om te zien of ze aan alle voorschriften voldoen en mogen de judoka op een aparte trainingsmat hun kata trainen. Een drukke dag, want je rent van de trainingsruimte naar de accreditatie en weer terug voor allerlei kleinigheden. Maar morgen is de grote dag!

Zaterdag 20 Juli: Wedstrijddag

We hebben alvast de tijden voor onze judoka op een rijtje gezet. Let wel: Dit zijn richttijden, er kan van alles gebeuren waardoor onze koppels vroeger of later moeten aantreden. Daar kunnen we helaas niets aan doen. We denken dat de wedstrijden via een livestream te volgen zijn maar daarover zijn nog geen details bekend. Wil je het nauwkeurig volgen, installeer dan de Telegram app op je telefoon en volg het kanaal BeterJudo.

Tijdschema (onder voorbehoud)

Tycho en David: 10:38 (11:38 Nederlandse tijd)
Mitchell en Abigail: 17:27 (18:27 Nederlandse tijd)
Sanne en Thomas: Nog niet bekend.

BeterJudo/Katastrof levert drie teams voor het EK Kata

BeterJudo/Katastrof levert drie teams voor het EK Kata


Een deel van het team is al een kleine week op Gran Canaria (Want we hebben er meteen maar een vakantie aan vastgeplakt) maar inmiddels is iedereen gearriveerd:
Tycho van der Werff en David Lefevere, die in de hoogste klasse aan het EK deelnemen met hun Katame-nō-kata;
Mitchell Schoonhoven en Abigail Teunissen, die zullen uitkomen voor de Europacup;
En Sanne Simons en Thomas Schepen, die als eerste Special Needs judoka ooit een demonstratie zullen verzorgen tijdens de Europacup.

Programma

Morgen (vrijdag de 19e) vindt de accreditatie plaats, waar de pakken getest worden en de personalia van de deelnemers gecheckt worden, en waar onze dames en heren mogelijk nog wat kunnen trainen.
Zaterdag de 20e is het EK en zullen Tycho en David hun kunsten vertonen;
Zondag de 21e is de dag van de Europacup. Daar laten Mitchell, Abby, Sanne en Thomas zien wat ze kunnen en.. als Tycho en David een podiumplaats weten te bemachtigen op de zaterdag, kunnen ze hier ook nog een gooi doen naar de Europacup.

Livestream

Mogelijk, maar dat is nog niet zeker, zendt Ippon.tv een livestream uit. Als dat gebeurt zullen we dat hier melden.