BENG-XXIV Prijsuitreikingen

Hier zijn de foto’s van de vier prijsuitreikingen: SNWJG 2024, SNWJG-KATA 2024 en de twee prijsuitreikingen van BENG-XXIV, ochtend en middag. Die kun je via deze link bekijken.

Daarnaast zijn er nog twee speciale prijzen te vergeven:

De Laura en Leslie bokaal

Laura en Leslie Ter Voort waren een tweeling, en beiden judoka van SNJF/BeterJudo. In 2022 ontviel ons Laura Ter Voort door een ernstige hersenziekte, en in 2023 volgde Leslie haar zusje. Ter nagedachtenis hebben hun ouders, Hans en Petra Ter Voort, de Laura en Leslie bokaal ter beschikking gesteld die wordt uitgereikt aan een judoka die zich volgens hen bijzonder heeft onderscheiden tijdens het BENG toernooi.

Rowan Bruurmijn
Angelica van der Wal

De Ben van der Eng Trofee

Deze trofee bestaat al wat langer, en wordt toegekend aan een judoka die door zijn doen en laten bijdraagt aan het succes van het toernooi. Dit jaar hebben we besloten de trofee niet aan een persoon toe te kennen, maar aan een team: Westerleigh Judokwai. Zij zijn al vanaf het allereerste begin deelnemers aan het toernooi en hun “Red Army” is altijd een lawaaiige maar welkome aanwezigheid tijdens BENG.

Debbie Sands en Paul Everest van Westerleigh Judokwai nemen de Ben van der Eng Trofee in ontvangst.

20240412 Fotoserie BENG-XXIV

We proberen altijd om zo snel mogelijk na het toernooi de foto’s te publiceren, en dat was dit jaar een extra opgave omdat we met drie fotografen werken en er in totaal 36.944 foto’s te verwerken waren.. en dan tellen we de video’s nog niet mee! Maar zoals te zien is, het is weer gelukt en via deze website kunnen de foto’s van de drie toernooidagen bekeken worden.

De foto’s van de prijsuitreikingen zijn nog onderweg, die verwachten we later deze week te publiceren.

Klik hier om de hele serie te bekijken.

Foto’s door Bob Lefevere, Janienke Roelfsema en Mariska Waanders.

FOTOSERIE: NK Kata 2024

Vandaag waren we in Sporthal ’t Riet in Ede voor het NK Kata, met zes katakoppels:

  • Timo en Robin, die 1e werden en daarmee Nationaal Kampioen
  • Jimmy en Mitchell, die wel de finale haalden maar helaas geen podiumplaats behaalden;
  • Tycho en David, die tweede werden;
  • Abigail en Marieke die ook de finale haalden maar daar strandden;
  • Fabian en Hailan, die de finale niet haalden;
  • en Paul en Dennis, die ook de finale niet haalden.

Niet iedereen op het podium dus.. maar dat ligt ook aan het feit dat het deelnemersveld steeds groter wordt, wat op zich een goede zaak is.

De foto’s kunnen worden bekeken via deze link

Doe ook mee aan het Amsterdam Judo Event!

Het Amsterdam Judo Event, of AJE, bestaat al een hele tijd en het is een van de weinige toernooien dat zowel reguliere judoka als judoka met een beperking toelaat. Dat betekent dat zo een beetje alle judoka van BeterJudo mee kunnen doen!

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het toernooi georganiseerd in een sporthal in Diemen, en niet in de Sporthallen Zuid. Aangezien deze hal prima per OV te bereiken is organiseren we deze keer geen vervoer, en dat drukt ook de kosten.

Het toernooi vindt plaats op zondag 12 mei aanstaande, en deelname kost 9,29. Aanmelden kan via deze link.

Voor onze kata-judoka’s is het toernooi op zaterdag 11 mei, en ook hier is het toernooi open voor A-Kata en regulier. Deelname kost 20,29 euro. Aanmelden kan via deze link.

Uitslagen danexamens

Afgelopen zaterdag vonden er weer danexamens plaats in Beverwijk.

Vader en zoon Sheldon en Sean zijn glansrijk geslaagd voor hun 1e dan. Hailan en Steef mogen helaas hun examen nog eens overdoen.

De inschrijving voor BENG eindigt op 15 maart!

Het BENG-toernooi, georganiseerd door SNJF in samenwerking met BeterJudo, viert dit jaar zijn 24e editie en is uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste judo-evenementen!

Dit is een mijlpaal die we samen hebben bereikt, en daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk A-judoka van BeterJudo deelnemen aan dit spectaculaire evenement.

We nodigen iedereen van harte uit om mee te doen, en om de deelname te vergroten zal Tycho de komende weken ook persoonlijk gaan werven. Mis deze kans niet om deel uit te maken van ons eigen, grootse toernooi!

Als je mee wilt doen, dan kun je je aanmelden via deze link.

20240225 Marcel Clause 2024

Dit weekend gingen we met twee katakoppels naar Louvain-le-neuve, een plaatsje in Belgie dat vlak bij Jezus-Eik ligt. Daar wordt jaarlijks het Marcel Clause toernooi gehouden, een van de belangrijste toernooien in Europa.

De debutanten Abigail Teunissen en Marieke Hessels die voor het eerst internationaal uitkwamen hadden als doel om niet als laatste te eindigen en dat gebeurde ook niet: Ze werden derde van onderen, een heel goede prestatie.

Onze wereldkampioenen werden vijfde. Tja, kata is een jurysport en daar kunnen rare dingen gebeuren. We gaan dus hard trainen voor het NK kata en NK A-kata, op 6 april. Heeft iedereen zich aangemeld? Dat kan via deze link. En het klopt inderdaad dat je op een pagina van de JBN terechtkomt, je moet je persoonlijk aanmelden.

Foto’s bekijken van onze helden in Belgie? Dat kan via deze link.

We gaan niet naar het Tornooi van de Donderslag (BE)

Als we een toernooi plannen, dan maken we vooraf een kostenraming, en proberen we in te schatten hoeveel judoka er mee gaan op basis van vorige bezoekjes. Dat doen we om de kosten per judoka zo laag mogelijk te houden. Als er dan (veel) minder judoka meegaan dan verwacht, dan komen we niet uit de kosten en moeten we helaas onze deelname afgelasten.

Dat is hier ook het geval: naar de Donderslag gaan we meestal met 6-8 judoka, maar dit keer was er maar eén inschrijving en dat zou met een afstand van 204km enkele reis een heel dure zaak worden. Het Tornooi van de Donderslag is dus voor BeterJudo afgelast.

Jammer.. volgende keer beter!