Het WK Kata is begonnen!

Tycho en David samen met de gebroeders Fransen, in Lissabon.
  • Maandag 25/10 begint het WK kata, dan zijn er trainingen en nog geen wedstrijden.
  • Tycho en David landen donderdag weer op Schiphol.
  • Update 24/10 20:45 Dinsdag van 09:00-13:00 zijn de voorrondes, vanaf 16:00 de finales. Zodra de link voor de livestream bekend is, zullen we die via Whatsapp, Telegram publiceren.

De trailer voor het Ben van der Eng Memorial toernooi!

 

In het vorige artikel hadden we het over het Ben van der Eng Memorial. Ben van der Eng was onze voorzitter tot hij overleed in 2015, en het toernooi is naar hem genoemd.

Ons toernooi bestaat al sinds 1998 en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste Special Needs Judo toernooi in de wereld! Het bestaat uit drie dagen judo, en uiteraard gaan we er van uit dat al onze judoka deelnemen.

Wil je ook zien hoe het grootste judofeest op de planeet er uit ziet? Hier zijn de foto's van 2019 en hieronder kun je de aftermovie van 2019 bekijken! Te zijner tijd, omstreeks februari, openen we de inschrijving voor het toernooi.

 

 

Volgende week herfstvakantie!

.

Jawel, het is weer herfstvakantie! In de week van 18 tot 22 oktober is er GEEN JUDO. De eerste les na de vakantie is dinsdag 26 oktober.
Zorg dat het personenvoervoer ingelicht is, zodat ze niet vergeefs voor de deur staan.

De week na de herfstvakantie zijn Tycho en David op het WK Kata, en pas weer aanwezig op de vrijdag.

De inschrijving voor Bushi Open is gesloten. Wat gebeurt er nu?

 

..en dit bericht gaat dan ook alleen maar naar diegenen die aan toernooien meedoen. Het is al meer dan anderhalf jaar geleden dat we aan een toernooi meededen, en daarom nemen we nog even door wat er nu gaat gebeuren. Als volgt:
  • Tycho gaat nu de inschrijving afhandelen bij Bushi.
  • Daarna gebeurt er een tijdje niets.
  • Op de maandag voor het toernooi (Dat is in dit geval dus op 6 december) publiceren we het draaiboek voor het toernooi. Daarin staan tijden, adressen, telefoonnummers, wat je mee moet nemen en of er misschien speciale regels zijn.
  • Er zijn nog wat andere regels waar iedereen die aan een toernooi deelneemt moet weten, met name de begeleiders. Die staan hier.

Tosti's en soep in de Poelster!

Aangezien het weer wat kouder begint te worden zijn we in de Poelster begonnen met de verkoop van tosti's en soep. Er zijn vlamtosti's en gewone ham-kaas, en voor soep hebben we tomaten, groente- en kippensoep. De soep kost eén stempeltje, tosti's twee.

Koop een lot via de website!

 

De lootjes voor de Grote Club Actie zijn al een tijdje in omloop, maar je kunt ze ook kopen via de website! Scan de QR code of klik erop, en je kunt zoveel lootjes aanschaffen als je wilt!

Wat gaan we met de opbrengst doen?

Van elk lootje gaat 80% naar de club. Van de opbrengst willen we een dikke valmat kopen voor vestiging De Poelster.
Dit bericht vervalt op 23 november om 23:50.

De koppels voor het NK Kata 2021 zijn bekend

Op 14 november vindt het NK Kata plaats in Valkenswaard, en Katastrof heeft twee koppels die deel gaan nemen:

Tycho van der Werff en David Lefevere, katame-nō-kata A-klasse

De Europees kampioenen Katame-nō-kata doen voor de zesde keer mee aan dit toernooi dat ze overigens nog nooit gewonnen hebben.

Janienke Roelfsema en David Lefevere, nage-nō-kata A-klasse

Janienke en David doen voor het eerst mee in het NK met hun nage-nō-kata.

 

Examentraining

Tycho voert tomoe-nage uit met Henkie, de onzichtbare judoka. Klik op de foto voor de hele galerij!

Binnenkort (6 november) zijn er weer dangraduaties en we hebben eén kandidaat die gradueert naar shōdan (Martijn Visser) en twee die naar sandan gaan (Renske Vloothuis en Janienke Roelfsema).
David Lefevere staat ook op de lijst om zijn sandan te halen, maar is op een latere datum aan de beurt.
Het examen gaat plaatsvinden in Oud-Beijerland en vanwege de coronamaatregelen mag er helaas bijna geen publiek bij zijn.