Tycho en David gaan naar het WK Kata!

Tycho en David op het EK 2019, in Gran Canaria

Het is vandaag bevestigd, op de centrale training van het Nederlandse Katateam: Tycho en David zijn geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het WK Kata in Lissabon, op 26 en 27 oktober. Het is inmiddels de derde keer dat ze deelnemen: In 2018, in Cancún, Mexico werden ze 4e, en in Chūngjū, Korea 2019 werden de mannen 5e. Voor dit jaar mikken ze op een podiumplaats, hoewel het al jaren zo is dat het fenomenale team uit Japan 1e wordt.

Voor wie er wat meer wil weten over kata en ons katateam Katastrof, volg deze link.

Zodra er meer informatie is, zullen we dat uiteraard hier melden.

Ushiro Ukemi - Safety and Training methods for Special Needs Judoka (Een presentatie door Tycho)

Dit is een presentatie door Tycho, voor een internationale groep Special Needs judoleraren tijdens het Judo 3.0 Seminar in Zagreb, in mei 2021. We publiceren dit omdat Tycho zondag 5/9 een tweede presentatie zal geven, over aangepaste kata. We zullen ook die video publiceren wanneer deze beschikbaar komt.

De video laat zien hoe het mogelijk is om ushiro-ukemi te gebruiken om judoka vertrouwd te maken met de gewoontes op de judomat. Hij is in het Engels, met een Japanse tolk.

De nieuwe site layout

Iedereen heeft het inmiddels gezien: De site ziet er weer anders uit als voor de vakantie. De bedoeling is om zoveel mogelijk informatie op de voorpagina kwijt te kunnen. Het lesschema is het grote gele blok aan de rechterkant, en daaronder bevindt zich de kalender, en nog wat andere links.

Telegram Messenger

De link met de Telegram Messenger die we eerder dit jaar hebben getest is nu volledig operationeel: Klik je op de link met het Telegram logo, dan kun je je aanmelden voor ons Telegram mededelingenkanaal. Telegram is een stuk beter beveiligd dan Whatsapp, het is niet gelinkt aan Facebook en we kunnen er ook meer mee. Zo kunnen we bijvoorbeeld artikelen, agenda-items en nieuwe producten van de webshop erheen sturen.

Taalschakelaar

Voor onze niet-Nederlands sprekende leden: De taalschakelaar is er nog, maar bevindt zich helemaal onderaan in de rechterkolom.

Kodokan Kata weekend 2021

Renske en Christel voeren een ju-no-kata techniek uit. Of zo. Klik op de foto voor de hele galerij!

Dit weekend waren een aantal van onze Katatrof-judoka aanwezig bij het 10e Kodokan Kata Weekend in Uithoorn. Het Kodokan Kata weekend is bedoeld om kata-enthousiastelingen samen te brengen en gezamenlijk de belangrijkste kata te beoefenen. De zaterdag werd geopend door Zijne Excellentie Horinouchi Hidehisa, de Japanse ambassadeur in Nederland. Op de zondag gaven Tycho en David les in hun katame-nō-kata.