AANGEPAST draaiboek Centrale Training Zaterdag 28 mei.

ATTENTIE- de tijden zijn aangepast.

WIE gaan er mee?

 • Giovanni, Fabian, Arthur, Mark, Renske en waarschijnlijk Jim die meerijden met Tycho.
 • Matthijs, Damian, Mitchell, Abigail, Remy en Paul rijden zelf.

WAT gaan we doen?

Er is een Centrale Training gegeven door Rudy Verhagen, Rob Hoogendijk, Jan Rust en Tycho. Aansluitend is er een katatraining door Tycho.

WAAR is het?

Wim Ruskahal, Nationaal Sportcentrum Papendal, Papendallaan 9, 6816 VD Arnhem

WANNEER (aangepast)

We spreken zaterdag om 11:15 af in de Poelster, om 11:30 gaan we rijden, dan komen we rond 12:45 aan.
13.00-14.30 uur training voor niveau 3 t/m 5 o.l.v. Jan Rust en Rob Hoogendijk, terwijl niveau 1 en 2 in deze tijd training krijgen van Rudi Verhagen. Tycho van der Werff zal, waar nodig, ondersteunen.
Van 15.00-16.30 uur is er een Kata-training o.l.v. Tycho van der Werff, waarbij de ondersteuning wordt gedaan door Jan Rust, Rob Hoogendijk en Rudi Verhagen.
We zijn dus tegen 18:00 weer in Amstelveen terug.

Draaiboek SONS 10-12 juni

Update 23/05 10:50 (origineel)

WIE gaan er heen?

We gaan met een grote, gezellige groep, 41 mensen!

WAT gaan we doen?

We gaan naar de Special Olympics Nationale Spelen. Dat is een evenement van Special Olympics, die om de zoveel jaar een groot nationaal evenement organiseren met allerlei sporten (waaronder judo). Je kunt via deze link zien wat er allemaal te doen is:

https://specialolympics.nl/evenementen/special-olympics-nationale-spelen-2022/

Er zijn ook een aantal dingen waar SNJF/BeterJudo NIET aan deelneemt: Zo is er de opening op vrijdagavond. Daar gaan we niet naartoe, omdat de opening meestal inhoudt dat je tussen de 2 en 3 uur moet wachten tot je het stadion in mag, en daarna een show bij mag wonen en een opening, waarvan wij vinden dat die niet veel toevoegt aan het weekend en de judoka bovendien dood moe hun bed in rollen.

Op zaterdag vindt de  "Divisioning" plaats. Deelname is verplicht. Hierbij worden de judoka in een van de vijf FCS-wedstrijdklassen ingedeeld zodat de wedstrijden veilig kunnen verlopen.

Op zondag zijn de wedstrijden. Over het algemeen zijn SO-wedstrijden klein maar natuurlijk maken we er met zijn allen een gezellige dag van! Na de wedstrijden gaan we direct naar huis.

WAAR is het?

Overnachten

We overnachten in groepsaccomodatie De Meene, Markslagweg 6, 7481 RE, Haaksbergen

Wedstrijden

De wedstrijden vinden plaats in Sportcampus Diekman, J.J. van Deinselaan 22, 7541 BR, Enschede

WANNEER gebeurt het allemaal?

Op vrijdag 10 juni vertrekken we vanaf de Poelster, Doorweg 21 Amstelveen, om 13.00 uur.

Lukt het niet om 13.00 uur er te zijn, neem even contact op met Tycho.

We verwachten terug te zijn op zondagavond om 19.00 uur

WAT moet je meenemen?

 • Judoka: Een WIT Judopak + band + slippers
 • Beter Judo T-Shirt, vest of trui.
 • Dames dragen een EFFEN WIT T-shirt onder hun pak.
 • Waterfles
 • Een beetje zakgeld zodat je wat kunt kopen.
 • Een slaapzak, een hoeslaken en een kussensloop.
 • Kleding voor 2 dagen
 • Toiletspullen voor 3 dagen (tandenborstel, deo, shampoo)
 • BELANGRIJK: Probeer alles in 1 rugzak of sporttas te krijgen, onze capaciteit voor bagage is beperkt.

EN VERDER:

 • We koken zelf in deze accommodatie heb je speciale dieetwensen (dingen die je absoluut niet mag eten) laat dat dan weten.
 • We verwachten dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan het opruimen van de accomodatie, het klaarzetten van de ontbijttafel en wat er ook nodig is om het weekend soepel te laten verlopen. Zie ook onze regels voor dit soort zaken op de website.
 • Pas op je eigen spullen. We zijn met een heleboel mensen en SNJF/BeterJudo neemt geen enkele verantwoording voor zoekgeraakte of kapotte spullen.
 • Ouders zitten op de tribune en coachen niet, dat is voorbehouden aan onze leraren en assistenten.

In Memoriam: Ben van der Eng

Op 22 mei 2015, nu zeven jaar geleden, nam Ben na een korte ziekte afscheid van ons en voegde zich bij de groten van het judo. De grondlegger van het aangepast judo in Nederland liet een slagvaardige organisatie achter die sindsdien alleen maar sterker is geworden. We gedenken Ben als een voorbeeld voor de Special Needs Judo gemeenschap, creatief, enthousiast en altijd op zoek naar mogelijkheden voor zijn judoka's.

Een Centrale Training als vanouds.. wie gaat er mee?

De oude rotten onder ons weten het nog: Vroeger hadden we een keer of vijf per jaar Centrale Training in de oude dojo van de JBN. De JBN is daarmee gestopt, maar een aantal judoleraren hebben de koppen bij elkaar gestoken en organiseren nu weer een CT nieuwe stijl: Rudy Verhagen, Jan Rust, Rob Hoogendijk en Tycho van der Werff doen eerst een wedstrijdtraining vanaf 10:00, waarna Tycho vanaf 13:00 een katatraining doet voor de belangstellenden.
Het was vroeger altijd hardstikke gezellig, je ontmoet nog eens wat judokennissen en we hopen dat we dat weer nieuw leven kunnen inblazen. Dus:

Tot ziens in Papendal!

EK-Journaal aflevering 6: Finaledag!

 

En zo is het EK Kata alweer voorbij! We hebben het goed gedaan, en hieronder zijn onze eigen judoka te zien. Later deze week, als er wat meer gegevens bekend zijn, doen we nog een totaaloverzicht van geheel TeamNL en natuurlijk hebben we als tegenprestatie van de crowdfunding nog beloofd een aftermovie te maken!

Klik hier voor een volledig overzicht van de resultaten van het EK 2022

Tycho van der Werff en David Lefevere, voor de tweede keer Europees Kampioen met 435 punten
Dave Bleser en Martijn Visser, Europees Kampioen in klasse 1B met 252,5 punten
Jimmy van den Broek en Mitchell Schoonhoven, 2e plaats in klasse 1B, 223 punten
Timo Hup en Robin Gerritsen, 3e plaats klasse 1A met 67 punten
Sanne Simons en Thomas Schepen, 2e plaats in de klasse 1A met 78,7 punten

EK-Journaal aflevering 4: Tycho en David EERSTE in de voorrondes, en de loting voor zondag!

TeamNL kijkt naar de verrichtingen op de mat

 

 

Tycho en David hebben in de voorrondes vandaag 408 punten behaald en zijn daarmee als EERSTE uit de voorrondes gekomen! Morgen zijn de finales, en we hebben er alle vertrouwen in!

Morgen komen ook, voor het eerst in de geschiedenis, onze A-judoka in actie. Hieronder is te zien op welke tijden en welke stream je kunt volgens om ze aan het werk te zien. Klik op de links hieronder om ze te bekijken:

 

EK-journaal aflevering 3: Een dagje uitrusten, en de videostreams zijn bekend!

Het volledige Nederlandse team (Foto: Johan Slof)

Allereerst de videostreams. De EJU levert zaterdag en zondag via YouTube een videostream per mat zodat de thuisblijvers ook mee kunnen kijken met het EK Kata.

LINKS NAAR LIVESTREAMS

Even voor de duidelijkheid: Europees kampioenen Tycho en David doen zaterdag hun voorrondes, en zondag de finale. Onze A-judoka doen het gehele toernooi op zondag, en dat heeft alles te maken met het feit dat slechts eén land de moed heeft om het tegen onze helden op te nemen: België stuurt een koppel in de klasse 1A (zowel Tori als Uke met beperking)

Ervaring leert dat het wedstrijdschema meestal nogal veranderlijk is. We gaan dus via de Mededelingen WhatsApp groep laten weten wanneer onze judoka aan de beurt zijn. Ben je nog geen lid van de Mededelingen groep? Klik op deze link om alsnog lid te worden.

Voor het moment weten we alleen wanneer Tycho en David aan de beurt zijn; de loting voor zondag is pas zaterdagavond, dat geldt ook voor onze A-judoka. Dit is in elk geval het tijdschema zoals het er nu (vrijdag, 22:00) voor staat:

Het team heeft vandaag wat uitgerust. Iedereen is gisteren getest en gelukkig was niemand positief, zodat ze vandaag naar buiten mochten, hoewel iedereen verplicht op het terrein van het hotel moet blijven en de meegereisde ouders daar niet mogen komen. Zwembadje dus!

 

EK-Journaal aflevering 2: Ze zijn gearriveerd!

12 mei, dag 1

De dag, waar we zo naar hebben uitgekeken. Op pad met elkaar naar het EK-Kata Kroatië. (Na gelukkig allemaal negatief te zijn getest in Nederland!) 

Alle voorbereidingen vielen vandaag op zijn plaats. 

We verzamelde rond 11.00 uur op Rotterdam Airport. Iedereen was keurig op tijd, zelfs wat te vroeg 😊 

Iedereen, had zijn EK-Kata t-shirt en vest aan. Altijd zo leuk en herkenbaar als je in hetzelfde tenue loopt. Dus met 16 paspoorten door de douane en het vliegtuig in. Bij de landing op Pula, een groot gejuig, door het vliegtuig en dat kwam zeker van onze ploeg. Daarna prima opgevangen op het vliegveld, Pula, door een chauffeur, en de ouders gedag gezwaaid, want die mogen niet mee in ons-bubbel-hotel. We zien ze gelukkig weer op de wedstrijd dag. 

In de bus, gaf Tycho nog even een update wat we zouden gaan doen; richting het hotel, testen en naar de kamers. Precies zo gebeurde het ook. Op de kamer, alles uitpakken, spelletjes spelen, schrijven, tekenen en wachten op ons eten. We mogen onze kamer niet af, totdat we een negatieve testuitslag hebben. Voor het eten heeft iedereen gedouchd en toen het eten kwam, gingen we lekker op 1 oor. 

Wat is het weer fijn om met zo'n Heerlijke groep op pad te zijn. Het plezier, de saamhorigheid, gezelligheid en het begrip naar elkaar dat is toch, waar ik wel enorm blij van wordt. 

Ik vraag aan Thomas en Sanne wat het leukste was vandaag en daar komt uit, dat we het leuk hebben samen met ons Nederlands team! Het vliegen was ook zo leuk, dus gewoon de eerste dag.

EK-Journaal aflevering 1: Het is gelukt! De Crowdfunding was succesvol!

Onze helden na afloop van de Centrale Training in Houten. Klik op de foto voor een korte fotoserie.

Zoals bekend zijn we enige tijd geleden een crowdfunding actie begonnen om de resterende 4000 euro bij elkaar te krijgen voor de reis van ons EK-team naar de Europese kampioenschappen in Rijeka, Kroatië. We hadden eigenlijk nog een aantal dagen te gaan maar vandaag, na afloop van de Centrale Training, kregen we het bericht dat het volledige bedrag binnen is! Dat scheelt enorm in de kosten, en we willen alle gulle gevers dan ook van harte bedanken voor hun bijdrage!

Allemaal verschrikkelijk bedankt!