Aanpassing van de SNJF privacyregels in verband met de livestreams

Zoals bekend staat het onze ouders vrij om te besluiten of hun kind afgebeeld mag worden op foto’s en video’s die door de SNJF organisatie worden gemaakt. Als ouders besluiten dat hun kind niet mag worden afgebeeld, dan zullen we er alles aan doen om de foto’s en video’s te anonimiseren.

De coronacrisis heeft ons in dit geval met een probleem opgezadeld: We doen livestreams en die zijn -terecht- erg populair bij de ouders die vanwege de strenge regels noodgedwongen buiten in hun auto zitten te bibberen. We vinden daarom de livestreams van groot belang. Het is echter niet mogelijk om personen onherkenbaar te maken op een stream, en dus zijn alle kinderen zichtbaar.

Wat gaan we dus doen?

  1. We publiceren de livestreams alleen nog via de WhatsApp mededelingengroep. Die is besloten, dus buitenstaanders (buiten BeterJudo) kunnen hem niet zien.
  2. We veranderen de instellingen van de livestreams van “openbaar” naar “besloten”. Dat betekent dat alleen diegenen die de link hebben, de livestream kunnen zien.
  3. We zullen de livestream direct na de uitzending verwijderen. Het is dan niet meer mogelijk om achteraf de stream te bekijken.
  4. Ons gepubliceerde privacybeleid zal worden aangepast om het bovenstaande in onze regelgeving op te nemen.

Eén gedachte over & ldquo; Aanpassing van de SNJF privacyregels in verband met de livestreams & rdquo;

Reacties zijn gesloten.