Over Katastrof

Katastrof is het kata-team van BTR Judo. Een 'kata' (Letterlijk: "vorm") is geformaliseerd judo waarbij de diverse technieken tot in perfectie en in de correcte volgorde dienen te worden uitgevoerd. Kata zijn een verplicht onderdeel van de zwarte-band examens.
Maar er zijn ook kata-wedstrijden. In samenwerking met de Kata-commissie van de JBN is BTR Judo bezig een katasysteem voor SN-judoka's te ontwikkelen gebaseerd op de traditionele kata's maar, zoals onze filosofie luidt: Aangepast waar nodig. BTR Judo en SNJF zijn van mening dat kata uitermate geschikt zijn voor judoka's die om wat voor reden niet in staat zijn om aan het gebruikelijke wedstrijdjudo deel te nemen.

Onze vrienden uit Stockholm (Zweden)
Onze vrienden uit Stockholm (Zweden)

In navolging van onze Zweedse judo-collega's is ook SNJF een katateam begonnen met de naam 'Katastrof'. Het team legt zich toe op het zo perfect mogelijk uitvoeren van de diverse kata, en deelname aan wedstrijden.


Shannon Homburg en David Lefevere van het (toen nog kersverse) KataStrof team geven een kata-demonstratie tijdens de Special Olympics European Summer Games 2014, in Antwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.