Crew

De BeterJudo Crew

BeterJudo zou BeterJudo niet zijn als we een gewoon, traditioneel smoelenboek zouden hebben: Bestuur en medewerkers. In plaats daarvan zijn dit de mensen waar we van afhankelijk zijn en die je regelmatig (Als leraar, assistent of anderszins) in het gebouw en vooral rondom de mat kunt vinden.
We zijn als club heel rijk met een groot aantal judo-assistenten maar we vinden het ook belangrijk dat ouders kunnen zien wie wie is op de mat en in het gebouw. Vandaar dit uitgebreide overzicht.

Tycho van der Werff

Functie: Technisch directeur SNJF/Hoofdleraar Beterjudo
Graad: Yodan (4)
Technisch directeur van SNJF, Hoofdtrainer, Yondan, Judoleraar In De Zorg, Bondscoach A-Judo, Katajudge: Tycho is de technische autoriteit in de club. Als hij niet op de mat is te vinden.. dan is hij er niet. Liters koffie gaan er in (suiker en melk) en eruit komt een niet aflatende stroom spelletjes, technieken, een feilloos judogevoel en aandacht voor iedereen. Oh, en hij kan fantastisch koken!
Ridder in de orde van Oranje-Nassau, Erelid van de Roemeense Judobond, Erelid van de Griekse Judo Veteranen Associatie, Technical Director van SNJU. De tori van ons eerste reguliere katakoppel, dat zich als 4e plaatste tijdens het EK kata van 2018.

Ben van der Eng ✝︎

Functie: Oprichter SNJF, grondlegger A-Judo in Nederland
Graad: Sandan (3)
Ben is niet meer onder ons. Hij was samen met Tycho de grondlegger van het Special Needs Judo in Nederland.
Hij heeft zich in mei 2015 bij de groten van het Judo gevoegd, maar we brengen zijn leerstellingen nog elke les in praktijk: “Normaal waar mogelijk, en aangepast waar nodig” en “Judo is fijn zonder pijn” en daarom is Ben toch nog altijd bij ons.
Ons jaarlijkse Ben van der Eng Memorial toernooi in Beverwijk, het grootste SN-Judo toernooi ter wereld, is naar hem vernoemd.

Christel Mulder

Functie: Penningmeester SNJF
Graad: Shodan (1)
Penningmeester, Assistent trainer, Shōdan, partner van Tycho, moeder van Lilo en Nikki, organisator, ondersteuner, onverbiddellijk in het stilkrijgen van exploderende judoka.

Wil Kist-van der Eng

Functie: Bestuurslid PR
Bestuurslid PR, Clubmoeder, Oma van Lilo en Nikki, koffie, koekjes, kadootjes voor jarigen en niet-jarigen.

Henk de Vries

Functie: Voorzitter SNJF
Graad: Shodan (1)
Voorzitter SNJF, samen met Inger de organisator van 10 jaar Texel Judofestijn, sinds 2015 onze voorzitter. Serie-opa.

Inger de Vries

Functie: Secretaris SNJF
De minutieuze secretaris van SNJF sinds 2015. Verantwoordelijk voor het op een rijtje zetten van al onze administratie en serie-oma.

Bob Lefevere

Functie: Communicatie en ICT, vice-voorzitter SNJF
Graad: Ikkyū
Verantwoordelijk voor de websites beterjudo.nl, katastrof.nl en specialneedsjudo.nl, communicatie en eindredactie van de door SNJF geproduceerde documenten. Boksles aan de judomoeders op maandagavond.. als er tijd is. Fotograaf tijdens vrijwel alle evenementen. Bekijk onze fotowebsite

Abigail Teunissen

Functie: Stagiaire S&B Amersfoort
Graad: Shōdan
Abigail studeert Sport & Beweging in Amersfoort en is sinds begin December 2017 de uke van ons tweede actieve reguliere katakoppel, samen met Mitchell Schoonhoven.

Alan Tjong

Functie: Matassistent
Graad: Shōdan
Verantwoordelijk voor de dynamietsterke koffie waarmee we elke lesavond opstarten.

Amanda van Dasselaar

Functie: Catering
Ga je een weekend weg, is er catering nodig, immense pannen met spaghettisaus, tomatensoep of pastasalade: Amanda moet mee!

Britt Heijneman

Functie: Stagiaire
Brit is helemaal geen judoka! Maar ze laat zien dat je met genoeg geduld en enthousiasme toch een prima stagiaire kunt zijn.

Céline Spekkers

Functie: Matassistent
Céline is pas gokyū maar doet wel aan katajudo, en is sinds 2017 matassistent.

David Lefevere

Functie: Matassistent
Graad: Nidan
Meervoudig Nederlands, Europees en Special Olympics kampioen, onverstoorbare spierbundel. Doet naast Judo aan MMA, BJJ en powerliften. De uke van het katakoppel dat 4e werd op het EK Kata 2018, en 4e op het WK in 2018.

Dennis Teunissen

Graad: Sandan
Judoleraar-A en Judoleraar In De Zorg, Scheidsrechter en Katajudge.

Ferron Touw

Functie: Stagiaire
Graad: Shodan
Stagiaire Judoleraar-A, ook een van die judoka die niet bij ons weg te slaan is!

Ger Caspers

Functie: Chauffeur
Je kunt het zo gek niet bedenken of Ger heeft er een rijbewijs voor. Ger is onze vaste chauffeur als er een busje gereden moet worden. En wat ze ook zeggen, Ger is niet doof. Alleen wat hardhorend.

Jimmy van den Broek

Functie: Matassistent
Graad: Shodan
Al bij ons sinds het begin van de jaartelling, Jim is een van die mensen die je niets meer hoeft uit te leggen. Maar altijd eerst koffie!

Joyce Kooge

Functie: Matassistent
Graad: Shodan
Onze stagiaire 2013-2014 en ze blijft maar komen! Joyce heeft een zwaar lesprogramma op de ALO en is er dus lang niet altijd.

Mischa Franssen

Functie: Stagiaire
Graad: Shodan
Door zijn meester, de grote Richard de Bijl, gestuurd om speciaal bij ons stage te komen lopen. Mischa is samen met zijn broer Youri het katakoppel dat in 2017 en 2018 Nederlands Kampioen kime-nō-kata werd.

Monique Lefevere-Bommezijn

Functie: Ondersteuning
Monique assisteert Wil bij de verzorging op de meeste clubavonden.

Naima El-Far

Functie: Ondersteuning
Naima assisteert Wil bij de verzorging op de meeste clubavonden.

Renske Vloothuis

Functie: Judoleraar-A
Graad: Nidan (2)
Onze stagiaire 2014-2015 en ze is er nog steeds! Judoleraar-A en de uke van het Nederlandse kampioenskoppel SN Kata 2015. Powerjudoka. Je kunt van Renske winnen, maar ze gaat nooit van je verliezen en haar warming-ups doen onze judoka sidderen!

Sacha Mulder

Functie: Matassistent
Graad: Shōdan
Zevenvoudig Nederlands kampioen en Special Olympics medaillist, in het bezit van een verwoestende Soto Maki-komi maar Sacha doet het nu wat rustiger aan en houdt zich bezig met Kata.

Stefan van den Hoogte

Functie: Matassistent
Graad: Shōdan
Judo-assistent sinds de steentijd, maker van judofilmpjes.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.