BeterJudo heeft momenteel (Juli 2017) maar liefst 34 houders van een dangraad! Het behalen van een dangraad is belangrijk in het kader van de empowerment van onze judoka’s. Het behalen van de 1e dan vergt jaren van training die uitmonden in een langdurig examen. Voor sommige van onze leden is dat examen enigszins aangepast vanwege fysieke of verstandelijke beperkingen, maar dat neemt niet weg dat het voor iedereen een lange en moeilijke weg is. We hebben niet van iedereen een goede foto en van sommigen helemaal niet, maar hieronder is het grootste gedeelte van onze dangraadhouders te zien.
Ex-leden worden aangeduid met *, en helaas zijn er ook leden overleden, aangeduid met ✝.

In de submenu’s onder deze pagina zijn beelden van de examens van de laatste jaren te zien. Hoewel dat vroeger niet gebruikelijk was, vinden wij dat de kwaliteit van de examens niet ter discussie mag staan; Special Needs judokas moeten net zo hard werken voor hun dangraden als hun collega-judokas zonder beperking. De aanpassingen in de examens zijn dan ook om de beperking van de judoka te omzeilen en zeker niet om het examen eenvoudiger te maken.
Om diezelfde reden is SNJF ook tegen het verstrekken van een dangraad als een judoka kampioen geworden is, of het uitvoeren van een betekenisloos examen om een judoka naar de zwarte band te tillen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.