Bingewatching met Beterjudo: Allerlei

We hebben de jaaroverzichten gezien, en de aftermovies. En gedurende het jaar worden er ook nog allerlei losse filmpjes gemaakt.. gewoon, omdat het kan.

Renske en David trainen serie 5 van de nage-nō-kata, waarschijnlijk om een examen te oefenen. Een typisch geval van: Do not try this at home!


Twee video’s die het historische optreden van Sanne Simons en Thomas Schepen laten zien, op het EK Kata 2019 in Gran Canaria, en de staande ovatie die ze daar krijgen. De eerste judoka met een beperking die aan een EK meededen! Dezelfde eer viel Cees en Janienke te beurt, maar helaas zijn de beelden daarvan verloren gegaan.

Dit is de beruchte “Knuffeljudo” video die we ergens omstreeks 2014 hebben gemaakt als reactie op het commentaar van sommige coaches die onze methodes maar “soft” vonden. Waarbij ze vergaten dat onze judoka tot op de dag van vandaag appelmoes maken van hun keihard getrainde sterren. Dit filmpje bevat technieken die inmiddels verboden zijn in wedstrijden, maar in 2014 waren ze nog gewoon toegestaan.

In de categorie “malle filmpjes” is dit een opwarmsessie op de vrijdagavond.

Wederom Renske en David, die kata-guruma trainen. Typische katatraining: overnieuw, overnieuw en overnieuw tot het correct is.

Een filmpje dat we maakten voor Shannon Homburg, als introductie voor een opleiding.

Alle trainers weten dat het aanleren van een goeie kiai verschrikkelijk moeilijk is- mensen moeten wat remmingen overwinnen om voluit een schreeuw te geven. Dit is een heel klein stukje van Kodokan Goshin Jutsu, met nogal wat strubbelingen.