De moeder van Kasper, een van de judoka van de woensdagavond, heeft een boek geschreven en daar zijn wij allemaal natuurlijk verschrikkelijk trots op!
Een boek met praktische tips voor zowel ouders van een kind met een lichamelijke beperking als professionals. Dat is de opzet van het nieuwe boek ‘Oog voor jou’ van auteur Minke Verdonk. De auteur hoopt beide groepen door middel van dit boek dichter bij elkaar te brengen. ‘Omdat meer verbinding leidt tot een krachtigere samenwerking die niet alleen ten goede komt aan het kind, maar juist ook aan de professionals en de ouders’, aldus Verdonk.

Minke Verdonk, al geruime tijd werkzaam als onderzoeker, trainer en orthopedagoog, is zelf ook moeder van een kind met een lichamelijke beperking. ‘Als ouder van een kind dat veel zorg vraagt, word je soms overspoeld door regeldingen of emoties. Het is dan belangrijk om oog te hebben voor je eigen situatie en gevoelens. Maar het is ook fijn om handvatten te krijgen in de omgang met de zorgprofessionals rond je kind. Dit boek biedt hiervoor niet alleen tips, maar ook herkenning en erkenning’, aldus Verdonk.

Op basis van interviews met beide groepen formuleerde Verdonk wat ouders en professionals’ ‘moeten’ weten, durven en doen. ‘Het woord moeten staat daarbij tussen haakjes, want er ‘moet’ natuurlijk niets’, aldus Verdonk. ‘Het boek is juist bedoeld als inspiratiebron om te kijken hoe sommige dingen anders kunnen, ook in de samenwerking tussen professionals en ouders.’
De thema’s ‘weten, durven en doen’ zijn in verschillende delen vanuit zowel het standpunt van de ouders als de professionals uitgewerkt. ‘Waarbij het natuurlijk mooi zou zijn als professionals ook de tips voor de ouders lezen, en andersom. Want dan heb je pas echt oog voor elkaar’, aldus Verdonk.

Meer informatie

minkeverdonk.nl

BOEK: Oog voor jou – Minke Verdonk
%d bloggers liken dit: