Onze stichting SNJF, de Special Needs Judo Foundation, is al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw actief in het lesgeven van Judo aan mensen met een beperking. In het project Katastrof van SNJF beoefenen zowel mensen met, als mensen zonder een beperking hun sport.

Wat doet Katastrof?

Katastrof beoefent Judo Kata, een vorm van Judo waarbij een serie judotechnieken met uiterste precisie worden uitgevoerd om vervolgens door een jury beoordeeld te worden. Dat gebeurt allemaal op de vrijdagavond, buiten de normale lessen.
Het Katastrof Judo Kata team van SNJF is al enige jaren heel succesvol: ons topkoppel (Tycho en David) heeft met geweldige resultaten aan het EK en WK meegedaan (4e op het WK in Cancún 2018) en het succes breidt zich uit: Niet alleen is er een tweede koppel geselecteerd (Mitchell Schoonhoven en Abigail Teunissen) voor het EK in Gran Canaria, maar zelfs een derde, en dat derde koppel is heel bijzonder- Dat zijn Sanne Simons en Thomas Schepen, en zij hebben beide het syndroom van Down.

Naar het EK Kata!

De EJU (De Europese Judo Union) heeft besloten de mogelijkheden te gaan verkennen om mensen met een beperking naast het EK hun eigen competitie te laten volgen, en heeft hiertoe de expertise van SNJF aangezocht.
Sanne en Thomas zijn gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen in een kleine kata-competitie naast het reguliere EK. Uiteraard juicht SNJF dit initiatief van harte toe!
Voor de gehandicaptensport is dit een geweldige doorbraak- nooit eerder is in het Judo een toernooi op een dergelijk hoog niveau samen uitgevoerd met een toernooi voor gehandicapten, hoewel SNJF er enige jaren geleden al in geslaagd is om het NK te integreren met het NK A-Kata.

Dat is duur!

Dit alles is heel kostbaar- de reis, de trainingen vooraf, het verblijf. En alles moet op eigen kosten.

Uw hulp wordt op prijs gesteld!

Uw financiële ondersteuning is bedoeld als steun in de rug om het hele team en hun begeleiders naar Gran Canaria te kunnen laten reizen, om daar deel te nemen aan het EK.

In deze crowdfunding actie kunt u, vanaf een bedrag van 5 euro, zelf bepalen hoeveel u wilt doneren. We zijn dankbaar voor elke bijdrage!

Klik hier om te doneren!

Crowdfunding voor Katastrof
%d bloggers liken dit: