De Ben van der Eng Dojo is officieel geopend!

De Ben van der Eng Dojo is officieel geopend!

Het was al langer bekend bij de gemeente, dat de Amstelveense Judo organisaties BeterJudo en de Special Needs Judo Foundation een geschikte judozaal zochten voor het beoefenen van hun sport. In het voorjaar van 2023 kwam alles in een stroomversnelling door een schitterend aanbod van de gemeente Amstelveen, bij monde van wethouder Frank Berkhout. De SNJF kreeg de beschikking over de gymzaal van de oude Piet Heinschool in het centrum van Amstelveen. In augustus is de sleutel overhandigd en door hard werken is het gelukt om aan het begin van het nieuwe seizoen een mooie nieuwe judozaal (Dojo) te openen.

Donaties en sponsoring door Fond Kind & Handicap, de Samenwerkende Fondsen voor Individuele Hulp voor Gehandicapten en AmstelveenSport hebben het mogelijk gemaakt om een speciale judomat (tatami), wandbescherming en verschillende speelmatten aan te schaffen. Het is de SNJF mede dankzij deze bijdragen gelukt om een Dojo in te richten die bijzonder geschikt is voor de doelgroep judoka’s. Daarnaast kan de Dojo ook uitstekend gebruikt worden door reguliere judoka’s. De judozaal is ook geschikt voor regionale en nationale trainingsbijeenkomsten, bijvoorbeeld door Nationale en District Kata judoka’s. De SNJF kan nu ook theorie- en trainingsbijeenkomsten organiseren voor trainers, bestuurders en scheidsrechters die zich specifiek willen richten op judo voor sporters met een beperking.

Vrijdag 22 september 2023, was het dan eindelijk zover:

De openingshandeling van de judozaal werd verricht door wethouder Frank Berkhout, samen met judotrainer Tycho van der Werff. Bij de opening waren vele prominenten aanwezig, onder wie nationale- en internationale judokampioenen. Ook was het bondsbestuur van de Judo Bond Nederland in de persoon van Hendrik Koppe bij de opening aanwezig

Na de openingshandeling overhandigde de voorzitter van de SNJF, Henk de Vries het officiële naambord van de Dojo aan mevrouw Wil van der Eng-Kist, de weduwe van de overleden founder van de SNJF Ben van der Eng. De Dojo heet vanaf nu:

De Ben van der Eng Dojo

Tot slot
Een bijzondere eer voor BeterJudo trainer Tycho van der Werff is dat hij van Joop Pauel, medeoprichter van International Martial Arts Federation en Kodokan Judo Nederland de erespeld van het IMAF en Kodokan Nederland ontving. Bovendien kreeg BeterJudo van de judolegende Karel Gietelink (achtvoudig Nederlands Kampioen, oud-bondscoach) een prachtig bord met de tekst “schoonheid zit van binnen” maar dan in Japanse symbolen. Dit bord krijgt een ereplaats in de Dojo!

Na het officiële deel en de korte toespraken gaven Tycho van der Werff en zijn collega’s nog een korte judoles, waar alle genodigde judoka’s aan deelnamen. Om 18:00 werd gestart met de normale lessen, die moeten immers ook doorgaan.

Klik hier voor de foto’s van de feestelijkheden

Reageren? Klik hier

 

Wat is je reactie?
+1
0
+1
0
+1
0

3 comments on “De Ben van der Eng Dojo is officieel geopend!

  1. Annemarie Onland

    Nogmaals Van Harte gefeliciteerd, wat leuk en mooi allemaal, veel geluk en sporplezier!

Comments are closed.