Zoals altijd: De beste foto’s van het afgelopen seizoen! Klik op de foto voor de volledige galerij.

2014-2015 was een bewogen seizoen. Vlak voor de zomervakantie 2014 werd Katastrof opgericht, en dat was eigenlijk alleen maar een soort proefproject om te zien of het fenomeen ‘kata’ aan zou slaan in de Special Needs Judo wereld. En dat deed het! Al snel werd besloten om het jaarlijkse Beverwijktoernooi te verrijken met een heus katatoernooi, en ondertussen bezocht het Katastrof-team alle wedstrijden waar ze konden komen. En verrassing: De toppers van Katastrof bleken zelfs in het reguliere kata-judo indruk te maken! Goede resultaten op een NK, en zelfs meermalen podiumplaatsen op door Wereld- en Europees kampioenen bezette toernooien: Het kata gaat hard!
Ondertussen werd in Maart de BeterJudo familie verrijkt met Nikki, een dochter voor Tycho en Christel. Des te harder trof ons daarom het bericht, begin April, dat Ben van der Eng was opgenomen in het ziekenhuis met wat toen werd gedacht wat complicaties rond zijn Parkinson. Daardoor kon hij dan ook niet aanwezig zijn bij het grote en ook dit jaar weer buitengewoon succesvolle Beverwijk toernooi.
Eind april vertrok het Katastrof-team voor een weekje naar Stockholm om in Zweden een workshop en een toernooi mee te maken.
Tycho moest door alle zorg rond Ben een aantal malen vervangen worden door Renske en Joyce, die deze taak voortreffelijk op zich namen. Gezien de slechte vooruitzichten voor wat betreft Ben’s gezondheid is er op 20 mei een emotionele afscheidsvideo opgenomen door de judogroep van de woensdag, en Ben heeft die video diezelfde avond nog met veel plezier bekeken.

Op vrijdag 22 mei overleed de reus van het G-judo. Geheel in de geest van Ben heeft het Katastrof team diezelfde avond nog “gewoon” getraind en werd de dag erop “Renske’s Judodag” georganiseerd, het afstudeerproject van Renske. Die was zo succesvol dat Renske uiteindelijk met glans is geslaagd voor haar opleiding!

Ben is op 29 Mei gecremeerd, onder aanwezigheid van minstens 150 mensen, waarvan een heleboel in judogi. Ook de herdenking, de dag erop, werd druk bezicht door judoka’s uit binnen- en buitenland.

Het leven gaat verder en we zouden de nagedachtenis van Ben geen eer aandoen als we niet snel een vervanger voor Ben als voorzitter zouden vinden. Dat is gelukt, in de persoon van Henk de Vries, die samen met zijn vrouw Inger jarenlang het grote Texelse judofeest heeft georganiseerd. Henk is onze nieuwe voorzitter, en Inger de secretaris. Binnenkort, als alles meer definitief is, zullen we hierover nadere mededelingen doen.

Laatste zin: De eerste judolessen zijn weer op Maandag 24 en Woensdag 26 Augustus!

Highlights seizoen 2014-2015
%d bloggers liken dit: