Huisregels BeTeR Judo

Huisregels BeTeR Judo

Algemeen

Iedereen in de dojo dient zonder uitzondering deze huisregels te respecteren. Aanwijzingen van trainers en assistenten dienen opgevolgd te worden. Heeft u ideeën hoe wij het beter kunnen doen, dan houden wij ons graag aanbevolen voor uw opmerkingen!

Kleding

Judo wordt in een judopak beoefend. Als beginner hoef je niet direct een judopak aan te schaffen. Starten in een sweater met een lange joggingbroek zonder metalen delen (bv. rits) mag. Ook zijn er oefenpakken beschikbaar, die we na gebruik gewassen terug verwachten. Na een 2-tal keren wordt van je verwacht dat je een judopak aanschaft, te bestellen in de webshop. Dat je pak altijd schoon en fris gewassen dient te zijn spreekt voor zich.

Dames dragen altijd een effen wit t-shirt met een ronde kraag onder hun judopak.

Omkleden

We hebben twee kleedkamers waar iedereen zich kan omkleden. Laat geen waardevolle spullen achter in de kleedkamer. Wij adviseren om waardevolle spullen mee de zaal in te nemen zodat er toezicht op is. In de kleedkamers is er geen toezicht, en het is onmogelijk om diefstal uit te sluiten. BeterJudo kan en zal dan ook geen enkele aansprakelijkheid hierin accepteren.

Lange haren

Lange haren, bij zowel mannen als vrouwen, moeten in een staart, vlecht of knot gebonden worden. Gebruik daarvoor uitsluitend elastiekjes zonder metaal of harde delen, want deze zijn om veiligheidsredenen niet toegestaan.

Voeten

Er wordt gesport op blote voeten. Verzorg de voeten goed, houd met name de nagels kort. Naast de mat is het verstandig om slippers te dragen. Als je iets aan je voeten hebt (wratjes of eczeem) bescherm je voeten dan met een sok. Bij twijfel kun je de trainer om advies vragen. Het dragen van slippers is buiten de mat altijd aan te raden.

Sieraden

Het dragen van sieraden, bedekt of onbedekt, tijdens het sporten is om veiligheidsreden niet toegestaan. Let op met oorbellen. Vaak dienen deze de eerste zes weken continue gedragen te worden. Probeer dit dan aan het begin van de zomervakantie te plannen. Het dragen van oorbellen is tijdens de les verboden.

Publiek in de dojo

 • In de Ben van der Eng Dojo is publiek tijdens de training niet toegestaan. Er is daar echter een camerasysteem waarmee de lessen vanuit de keuken gevolgd kunnen worden. In overleg met de trainer kan hier een (eenmalige) uitzondering op worden gemaakt.
 • Het geven van aanwijzingen, commentaar of aanmoedigingen is niet toegestaan. Praten tijdens de les kan erg storend zijn.
 • Wordt u gebeld, voer uw gesprek dan buiten de zaal.
 • Schoenen zijn op de mat nooit Ook niet eventjes, en ook niet een klein stukje.

Foto’s

Het maken van foto’s is toegestaan, mits van uw eigen kind. BeterJudo heeft een fotograaf, die incidenteel foto’s maakt ter ondersteuning van de website en andere BeterJudo-projecten. Bij het inschrijven heeft u hier impliciet toestemming voor gegeven. Bent u het niet eens met een afbeelding, dan kunt u bezwaar maken tegen de foto en wordt uw kind zonder verdere discussie geblurd. Maakt u zelf foto’s, houd er dan rekening mee dat niet iedereen er prijs op stelt om op de foto te gaan. We verwachten dat u ieders wensen respecteert.

Roken

Roken past op geen enkele wijze bij een sportclub. Roken is dan ook in navolging van wettelijke verordeningen in en om de gebouwen verboden. We houden daarvoor de omheining van de gebouwen aan. We vertrouwen op uw goede voorbeeld aan de leden. Ruim ook uw sigarettenafval op.

Don’t try this at home

Misschien overbodig, maar de judo technieken mag je alleen op de judomat toepassen, met een andere judoka, onder toezicht van een leraar. Zou je de aangeleerde technieken thuis, op straat of op school toepassen kun je anderen blesseren of erger en dat willen we natuurlijk niet, en het straalt niet goed af op onze club.

En verder..

 • De judoka zal zijn/haar kennis van het judo nooit verkeerd gebruiken, dan slechts ter zelfverdediging
 • Op de mat zijn korte nagels verplicht.
 • Gelieve op tijd te komen, om de les niet teveel te verstoren.
 • Materiaal vernield door schuld dient te worden vergoed.
 • De contributie dient per jaar of per maand voldaan te worden. U ontvangt via de email een factuur. Het lid dient op de hoogte te zijn dat er bij een betalingsachterstand hem/haar het recht op training kan worden ontzegd.
 • De contributie en het lidmaatschap van de JBN zijn onder verantwoordelijkheid van het lid.
 • Ieder lid is zich ervan bewust, dat de judoclub geen enkele verantwoording draagt betreffende ongevallen en/of de gezondheidstoestand van de judoka zelf.