Onderstaand is overgenomen van de website van de Sportraad Amsterdam.

Penning Sportraad Amsterdam 2016 – Nominatie #2: Tycho van der Werff

2016-05-24

Penning Sportraad Amsterdam 2016 - Nominatie #2:  Tycho van der Werff

Op donderdag 2 juni aanstaande vindt de uitreiking van de Penning Sportraad Amsterdam 2016 plaats. De Sportraad reikt jaarlijks ten overstaan van de Amsterdamse sportwereld zijn Penning uit aan een persoon of instelling die zich met durf, visie, ambitie en inzet op het gebied van sport en bewegen bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het welzijn van de inwoners van Amsterdam. Met deze onderscheiding hopen wij Amsterdam en zijn bewoners te motiveren en te inspireren om zich op dit terrein blijvend in te zetten. In totaal hebben wij meer dan 50 voordrachten ontvangen waaruit een deskundige jury, bestaande uit leden van de Sportraad Amsterdam, na uitvoerige beraadslaging vijf genomineerden heeft gekozen. Deze week maken we dagelijks een genomineerde bekend. Vandaag: Tycho van der Werff, initiatiefnemer van Special Needs Judo Foundation.

Tycho van der Werff is (samen met Ben van der Eng) oprichter van de Special Needs Judo Foundation(SNJF) en verantwoordelijk voor het technisch beleid. De Foundation verzorgt onderwijs, training en competities in de judosport voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of sociale handicap. Daarnaast is de Foundation een belangrijke adviseur van de internationale judofederaties EJU (European Judo Union) en IJF (International Judo Federation) op het gebied van (wedstrijd)regelgeving en classificatie. Van der Werff neemt hierbij dikwijls het voortouw en heeft onder meer een niveaubepaling en kwalificatiesysteem ontwikkeld voor Special Needs Judoka’s.

Tegelijkertijd geeft Van der Werff leiding aan de judovereniging BeTeR (BTR) Judo, de judoclub die bij SNJF hoort. De trainingen en lessen van de vereniging bevatten niet alleen judotechnieken, maar zijn ook gericht op het vergroten van de sociale vaardigheden van de leden. Tevens is Tycho betrokken bij verschillende schoolprojecten, toernooien (waaronder het jaarlijkse Open Europese Special Needs judo-evenement in Beverwijk) en het expertisecentrum van de Foundation.

De Sportraad feliciteert Tycho van der Werff met zijn nominatie!

Wilt u de uitreiking van de Penning Sportraad Amsterdam 2016 op donderdag 2 juni (inloop 16:30 uur) in de Stadsschouwburg bijwonen? Aanmelden kan via deze link.

Meester Tycho genomineerd voor de Penning van de Sportraad Amsterdam!
%d bloggers liken dit: