1604931_10207103256846302_5379326481102695455_n
Geheel in lijn met de wijze waarop SNJF over dit soort zaken denkt, hebben onze kampioenskoppels Tycho van der Werff/David Lefevere en Shannon Homburg/Renske Vloothuis besloten om uit het Special Needs Kata te stappen. Het is allemaal niet zo ernstig als het lijkt. Zonder valse bescheidenheid lijdt het geen twijfel dat de dames en heren het SN-Judo ver ontstegen zijn: 4e op het NK, podiumplaatsen op meerdere DK’s en hun kennis en vaardigheid blijft almaar stijgen.
Volgens een van de leerstellingen van Jigoro Kano Sensei: Jita-Kyoei (Persoonlijke ontwikkeling en welzijn voor allen) hebben ze besloten om 1) Zelf alleen nog aan reguliere Kata-wedstrijden deel te nemen en 2) In het SN-Judo alleen nog als uke deel te nemen voor een Special Needs judoka, om deze op die manier met hun kennis verder te helpen.

1934294_10209169986993264_8740639040650861677_n
Renske schrijft: Na een goed gesprek met zowel Roland Homburg als Tycho van der Werff, ben ik tot het inzicht gekomen dat ik binnen het special needs kata genoeg bereikt heb. Het is tijd om plaats te gaan maken voor anderen! Ik zal samen met mijn maatjes Shannon Honburg en David Lefevere enkel nog de uitdaging gaan zoeken binnen het reguliere kata. Wij zullen als koppels zelf dus niet meer deelnemen aan een special needs kata tournooi. Dit om plaats te maken voor anderen, anderen beter te maken, en ze een plek te gunnen op het podium.
Wij zullen voortaan als uke klaarstaan voor de judoka’s die nog een maatje nodig hebben binnen het special needs kata!
Liefs Renske

Shannon Homburg: Hoi, ik zit sinds mijn 12e op judo. De laatste 2 jaar heb ik, samen met mijn maatjes Renske en David getraind voor Katame-no-Kata en Nage-no-kata. In die 2 jaar heb ik ook aan Special Needs Kata wedstrijden meegedaan. Het laatste jaar heb ik ook aan reguliere Kta wedstrijden mee gedaan. Omdat het meedoen aan reguliere wedstrijden heel goed gaat heb ik met mijn maatjes en ook met mijn trainer / coach besloten om niet meer deel te nemen aan Special Needs Kata toernooien. Samen met mijn maatjes ga ik alleen nog maar meedoen met reguliere Kata wedstrijden. Ik blijf gewoon op de vrijdag avond trainen en ga op die avond samen met mijn maatjes trainen om nog beter te worden en ik ga meehelpen om andere judoka’s ook de Kata’s te leren. Het lijkt mij ook heel leuk om aan andere verenigingen te laten zien hoe Special Needs judoka’s een Kata kunnen leren.
20160409_00018_23011
Tycho van der Werff: “Persoonlijke ontwikkeling en welzijn voor allen”
Na het Special Needs Kata Toernooi van Beverwijk komen Renske, Shannon en David naar me toe en zeggen dat ze in het SN kata plaats willen maken voor de anderen. Omdat ze voor hun gevoel geen persoonlijke groei meer hebben in SN en daarbij als zij zelf meedoen in SN, de rest daar niets aan heeft. Maar ze willen zeker nog wel helpen als uke voor alle andere SN judoka die een Uke nodig hebben en hen begeleiden in hun weg in het SN Kata en zelf trainen voor het reguliere Kata, want daar ligt hun uitdaging. Dat is zo mooi dat judoka dat zelf realiseren en besluiten, daar word ik als trainer/coach van deze heerlijke judoka emotioneel van. Dat betekent dat deze judoka weten en begrijpen waar judo om draait, NIET de easy win of winnen ten koste van alles en iedereen, Nee het gaat om de persoonlijke ontwikkeling en daarbij zorgen dat iedereen daar baat bij heeft.
Super trots!!!!!!
Tycho

David Lefevere: We hebben veel bereikt in de afgelopen twee jaar en heel veel gewonnen en ook in het reguliere kata. Als ik naar mezelf kijk is het niet meer eerlijk als wij aan SN wedstrijden meedoen. Dat is niet motieverend voor anderen want als zij wat moois laten zien verdienen ze het ook om te winnen. Daarom hebben we besloten om voortaan alleen nog aan reguliere kata wedstrijden mee te doen. We doen nog wel mee met SN wedstrijden als uke. Dan kunnen de anderen van onze kennis profiteren en worden ze een betere judoka.
David

Onze kampioenskoppels gaan het anders aanpakken
%d bloggers liken dit: