David, Shannon en Renske worden ambassadeur van het Special Needs Kata. Klik op de foto voor de gehele galerij!

Alweer het vijfde toernooi dit jaar, en ditmaal in de prachtige dojo van Judovereniging IJsselmeer. Een bewogen dag ook, want het bestuur van SNJF heeft besloten om onze topjudoka’s Shannon Homburg, Renske Vloothuis en David Lefevere te benoemen tot ambassadeur van het SN-Kata. Dit omdat ze geheel op eigen initiatief hebben besloten om zich, wat wedstrijden betreft, los te maken van het wedstrijdkata en voortaan alleen nog aan reguliere katawedstrijden deel te nemen. Dat geeft ze de gelegenheid om meer aandacht te besteden aan hun collega-judoka. Als eerste zullen ze deelnemen aan een internationaal toernooi in Athene, in september van dit jaar.

Ook bij dit toernooi was te zien dat de prestaties toenemen, de katas worden strakker en nauwkeuriger uitgevoerd. De bezetting was wat minder omdat sommige judoka om verschillende redenen niet mee konden doen. Dat is jammer maar meestal begrijpelijk en natuurlijk geen probleem.
De meest bizarre reden was van iemand die vond dat wij “aan Kodokan-kata doen en dat hij met zijn Busen-judoka niet bij ons kon meedoen”.
Afgezien van het feit dat je met een Busen-kata prima in categorie V past en daar gewoon beoordeeld kunt worden, zou iemand met de leeftijd en positie van de persoon in kwestie beter moeten weten. Het zaaien van verdeeldheid heeft nog nooit iets goeds gebracht en het SN-Judo heeft juist nu behoefte heeft aan eensgezindheid in plaats van een zoveelste poging de SN- en de katagemeenschap op te splitsen in twee kampen.

Zeker wanneer je de prestaties ziet van bijvoorbeeld broer en zus Luca en Luna Gielissen, die de afgelopen weken bezig zijn geweest met katame-no-kata en daarvan een strak voorbeeld neerzetten!
Of Merijn Rootlieb, die samen met Tycho de legendarische nage-no-kata van Cees Roest uitvoerde, en ditmaal was Cees er zelf bij om Merijn te beoordelen! De workshop die Cees na afloop gaf was speciaal gericht op de varianten die Cees op de normale worpen toepast.

Al met al een succesvolle dag- alweer. We willen iedereen bedanken voor zijn deelname, JVIJ voor de mooie dojo, de katajudges voor hun deskundigheid, Cees Roest en Janienke Roelfsema voor de clinic en de medewerkers voor ehh.. het medewerken.

We hebben al plannen voor volgend jaar, die zullen we binnenkort openbaar maken. De uitslagen van het toernooi volgen later.

PF11 – SNJF/Katastrof Kata Toernooi
%d bloggers liken dit: