De Eishō-Ji tempel, de eerste kodokan. Klik op de foto voor de volledige serie
De Eishō-Ji tempel, de eerste kodokan. Klik op de foto voor de volledige serie

We besluiten op de rustdag om naar de plaats te gaan waar Judo is begonnen: De Eishō-Ji tempel blijkt op een kwartiertje lopen van ons hotel te liggen. Zoals beschreven in de meeste reisgidsen is het een klein tempeltje, dat ligt tussen de grote kantoorgebouwen in de wijk Shitaya. Kano Shihan opende hier in 1882 zijn eerste dojo.
Het zijn maar 12 matten, en je kunt ze zien liggen door de draadglazen raampjes. Buiten staat een gedenksteen die het heuglijke feit herdenkt.

Wanneer je dan terugloopt, loop je door de wijk Ueno waar een enorme hoeveelheid winkels is, en Ueno Park met allerlei straatartiesten en een paar tempeltjes. ’s Avonds zijn we naar Akihabara geweest, een wijk op loopafstand van het hotel waar alle electronicazaken zitten en waar bijvoorbeeld een winkel zit die ook de allereerste arcade-spelletjes heeft zoals Space Invaders en Pac Man. Dan ben je dus Tycho ineens kwijt.

Al met al was de rustdag dus niet heel erg rustig. Maar we gaan hier vroeg naar bed. Morgen brengen we een bezoek aan de Kodokan om het museum te bekijken en souvenirs in te slaan. Tegenover Kodokan is Tokyo Dome City, een mega-winkelcentrum en attractiepark. Aan het eind van de dag krijgen we in de Toyo University een training van Yamashita Sensei, en gaan we onze superdeluxe KuSakura judopakken aanschaffen.

Tot dan!

PG25 – Rustdag
%d bloggers liken dit: