Een bloem in de Ueno Zoo. Klik op de foto voor de hele galerij.

Allereerst

De foto’s van vandaag zijn niet van ondergetekende.. die zijn van alle deelnemers! Iedereen heeft inmiddels de gewoonte om zijn foto’s in de WhatsApp groep “Project Japan” te delen, en die komen dus op deze manier op de website terecht.

En ten tweede

Vandaag was de verjaardag van Cees Hoebeke. Dat heuglijke feit werd gevierd tijdens het ontbijt:

Kodokan

Vandaag stond in het teken van een training bij de Kodokan. Deze zou plaatsvinden in het heiligste der heiligen: de Main Dojo. Iedereen kent het plaatje, weinigen hebben de eer gehad om hier te mogen trainen:

..en vandaag was het zover. Helaas werden we bij binnenkomst verrast door het feit dat we niet meteen naar binnen mochten, en dat er wel verschrikkelijk veel dames en heren in kostuum voor de liften stonden. Dusss.. wat nu? Tycho kreeg de sensei van die avond te pakken en die nodigde ons uit om de afscheidsceremonie van het Japans Nationale Judo Team bij te wonen, die morgen naar Rio de Janeiro vertrekken. Dat is een grote eer, en we hebben een uurtje Japanse toespraken geluisterd, geleid door de grote Yasuhiro Yamashita, de man die nog nooit verslagen is.

Daarna begon de les alsnog. Tycho mocht zijn eigen warming-up doen en vervolgens was het de bedoeling dat we randori zouden draaien met de aanwezige judoka. Er was een Zwitsers team dat heel mooie partijtjes met een aantal van onze judoka draaide, en Shurensley en David namen het zelfs tegen een aantal aanwezige Japanners op.

Katatraining

De dames Shannon en Renske waren vanwege de blessure van Renske rustigaan een katame-no-kata aan het uitvoeren en werden daarop door een 8e dan sensei gevraagd om even op zijn mat te komen demonstreren, en vervolgens kregen ze minstens een halfuur privé-instructie in hun specialisme.

Morgen: Een bezoek aan Ameyoko, en op jacht naar een nieuw ontbijtrestaurant.

PG27 – Trainen in de Kodokan.. en meer!
%d bloggers liken dit: