Een rickshaw in ASakusa. Klik op de afbeelding voor de volledige galerij

In de wijk Asakusa staat de tempel Sensō-Ji, de oudste en meest belangrijke tempel in Tokyo. Daar hebben we vandaag een bezoek aan gebracht. Je komt het gebied binnen via de Kamanarimōn, de Donderpoort, waaronder een enorme lampion hangt. Daarna volgt een lange winkelstraat, de Nakamise-Dōri. Daar is van alles te koop, van samuraizwaarden tot t-shirts. In de buurt is ook een soort attractiepark, waar een aantal van onze judoka een Ninja-cursus deden:

Ook opvallend zijn de dames in traditionele kledij. Dit zijn dames (en heren) die in hun vrije tijd in werkelijk schitterende Japanse kledij lopen. Bekijk de plaatjes, het ziet er allemaal even prachtig uit.
Als je beter kijkt op de foto’s zul je ook de grote hoeveelheden hakenkruizen zien. Dat heeft niets met de betekenis te maken die wij hieraan hechten. De Savastika, (of Manji, zoals ze het in Japan noemen) is een symbool voor (onder andere) geluk, gezondheid en andere positieve zaken.

Morgen nemen we de Shinkansen, de kogeltrein naar Osaka. We komen ’s avonds laat thuis, dus het kan zijn dat we dan geen update van de website meer kunnen doen. Die komt dan zaterdagochtend vroeg.

PG28 – Asakusa en de Sensō-Ji Temple
%d bloggers liken dit: