De walvis haai in Kaiyukuan. Klik op de afbeelding voor de volledige galerij.

Als je ooit nog eens met het boemeltje van de Thalys naar Parijs gaat, weet dan: Er is maar eén echte hogesnelheidstrein en dat is de machtige Shinkansen, de kogeltrein. De TGV doet 4 uur over 500 kilometer, de Shinkansen, met zijn 140.000 pk sterke motoren, doet over 800 kilometer… 3 uur. Dit zijn er twee, op station Tokyo. Zoals je kunt zien gaan ze al hard als ze stilstaan.

Vandaag reden we met de Shinkansen Hikari Series 700 naar Osaka, om daar het zee-aquarium te bekijken, de Kaiyukan, letterlijk “plek van zeemonsters”. Aanrader! Een werkelijk gigantisch aquarium dat een compleet gebouw in beslag neemt, met allerlei kleinere aquaria eromheen. Ze hebben er zelfs meerdere walvishaaien in rondzwemmen, zo groot is het.

Maar eerst moest de groep (ok, bijna iedereen) in een enorm reuzenrad dat op het terrein van het aquarium staat. Van daaruit kun je de hele haven zien, en Osaka.

Het aquarium was een belevenis. Hoewel we vanwege strubbelingen met de toegangskaarten maar anderhalf uur hadden hebben we volop genoten. Aardig weetje: Het polycarbonaat waarvan het aquarium is gemaakt is 35 cemtimeter dik en voor het aquarium hebben ze anderhalf keer de volledige wereld-jaarproduktie polycarbonaat gebruikt.

Morgen een rustige dag; we gaan proberen een zwembad te vinden om de stramme ledematen te relaxen en misschien naar Ueno Park.

PG29 – Shinkansen en Osaka Kaiyukan
%d bloggers liken dit: