Vis op de Tsukiji markt. Klik op de foto voor de hele galerij!

Vandaag stond een bezoek aan de Tsukiji vismarkt op het programma. Gelukkig is deze maar een paar metrohaltes van ons vandaan dus hoeven we voor de verandering eens niet te lopen.
De markt bestaat al sinds 1596, maar het huidige marktgebouw dateert van 1935 en bestaat uit twee delen: De buitenste markt, waar men verwerkte vis verkoopt en keukenartikelen en dergelijke, en de binnenste markt, waar de visgroothandels zitten en de vis verwerkt wordt. De markt is enorm, de grootste vismarkt ter wereld en de jaaromzet is 600 miljard Yen, zo’n 6 miljard euro.

Hygiëne

Als je er rondloopt valt op dat hoewel het gebouw erg oud is, het allemaal enorm hygiënisch wordt gehouden: Alles wordt doorlopend afgespoten, het ruikt maar een heel klein beetje naar vis en er zijn nergens vliegen of andere insekten te bekennen. Er loopt dan ook een klein leger van 275 inspecteurs op de markt rond die alles in de gaten houden.

Hard Rock Cafe

Na de vismarkt was het eigenlijk de bedoeling dat we bij Hard Rock Café zouden gaan eten. Helaas.. die kunnen geen 56 mensen aan (Onze groep, en die van de Zweden) dus hebben we de lunch gedaan zoals we dat gisteren ook deden: Een vleesgroep, een visgroep en een pizzagroep.

Vanavond

Vanavond gaan we weer een Special Needs les draaien bij de Kodokan en mogen, in tegenstelling tot de randoriles waar we eerder vorige week bij waren, alle judoka’s weer meedoen.
(Aanvulling) Ook vanavond kregen de dames Shannon en Renske weer uitgebreide instructie van Sameshima Sensei en Fujita Sensei, en kwam Mr. Uemura weer opdagen om de Special Needs judoka in actie te zien.

Morgen

Morgen is de laatste dag in het mooie Japan. We gaan ons bezighouden met het inpakken van de koffers, en rond 13:00 komt KuSakura de bestelde judopakken leveren. Die moeten gepast worden en dan gaat ’s avonds nog een deel van het katateam deelnemen aan de katalessen in de Kodokan, en zal Tycho het verschil tussen SN-kata en regulier kata demonstreren aan een groepje hooggeplaatste Kodokan officials.

Morgen en overmorgen zijn ook voorlopig het laatste deel van onze avonturen in Japan hier te lezen. Als we weer thuis zijn komen er nog wat artikeltjes, maar het dagelijkse verslag is dan voorbij.

PH01 – Nippon Tsukiji vismarkt
%d bloggers liken dit: