Project Japan

SNJF, de Special Needs Judo Foundation, heeft een lange historie. Sinds 1977 helpen wij judoka’s met een ruime variatie aan beperkingen om van hun prachtige sport te genieten en deze optimaal te beoefenen, en doelen te bereiken die niemand ooit voor mogelijk had gehouden.

De judoclub verbonden aan SNJF is BeterJudo. En sinds twee jaar houdt een apart team van BeterJudo zich bezig met kata’s: “Vormen” in het Japans, waar de judosport niet wordt beoefend als een vechtsport maar veel meer als een kunst die de onderliggende principes van het Judo blootlegt. Judo-kata is een ingewikkelde, moeilijke en precieze kunstvorm die zeer geschikt is voor mensen met een verstandelijke, maar zeker ook met een fysieke beperking.
BeterJudo voert kata’s uit onder het project genaamd Katastrof. Dit team traint verschillende malen per week en..

..ze zijn goed! Ze zijn verbazend goed! Prijzenregens op een NK, op een DK, op een internationaal toernooi in Zweden waar een deel van de wereldtop meedeed!

Waar SNJF eerst dacht dat het nodig was om alle Special Needs judoka’s in een speciale divisie onder te brengen, bleek al heel snel dat de hogere niveaus Special Needs judoka serieuze tegenstanders zijn bij een regulier katatoernooi. Voor het eerst in de geschiedenis is er een sport waar gehandicapte en niet-gehandicapte mensen als gelijken kunnen sporten!

Renske Vloothuis and Shannon Homburg voeren nage-no-kata uit bij de Nederlandse Kampioenschappen en winnen goud

En nu.. willen ze trainen op de plaats waar het allemaal begon, de tempels en trainingslocaties bezoeken waar de oude meesters hun kunst bedachten, en trainen met de allerbesten.

In het kort: SNJF wil naar Japan gedurende twee weken , naar Tokyo, het Kodokan Judo Institute, waar de kennis is. En op zijn beurt hopen we de Japanners iets te leren over Judo met een beperking, en hoe integratie wordt gedaan.

Dit gaat allemaal veel meer kosten dan een individuele judoka kan opbrengen. We hebben Uw steun nodig, de steun van al de mensen die Judo een warm hart toedragen!

Sponsoring?

Wilt u ons sponsoren of op een andere wijze bijdrage aan het succes van de reis naar Japan? Neem contact op met Tycho van der Werff, hij kan u alles vertellen over dit bijzondere project.

Elke bijdrage is welkom!
Stort op NL77ABNA0425005062 tnv SNJF onder vermelding van “Project Japan”