De tempel van Zeus. Klik op de foto voor de volledige galerij.

Divisioning

Divisioning is de kunst van het indelen van een judoka in een van de vijf divisies. Volgens de definities van de vijf divisies is het mogelijk om een judoka in te delen in klasse 1 (Een heel goede judoka) tot klasse 5 (een judoka die niet zo heel goed is). Dat is nodig omdat we werken met een uitgebreide range van lichamelijke en verstandelijke beperkingen, en het natuurlijk wel de bedoeling is dat alle wedstrijden eerlijk en bovenal veilig verlopen. Het voert wat ver om hier een uitgebreide uitleg te geven. Desgewenst is Tycho altijd bereid om een en ander uit te leggen.

Vandaag werd begonnen met een workshop over dit onderwerp. De aanwezige buitenlandse trainers en coaches werd gedemonstreerd hoe een divisioning in zijn werk gaat, en aan de hand daarvan werd de indeling voor zondag de 28e vastgesteld, want dan vindt natuurlijk de wedstrijd plaats!

Excursie

Daarna ging men op excursie naar Nemea. Daar werd de tempel van Zeus bezocht, en een flessenfabriek met een tunnel.

Morgen

Morgen vindt het toernooi plaats, gevolgd door het vaarwel-feest. En ongetwijfeld gaat er hevig ingepakt worden want maandag moet de groep alweer vroeg op pad!

QE27 – Divisioning en weer een excursie!
%d bloggers liken dit: