Castelul Bran. Klik op de foto voor de gehele galerij van 1 september (77 fotos)

Vandaag stond een bezoek aan Castelul Bran (Bran Castle) op het programma. En om maar meteen een gerucht ondersteboven te halen: Nee, dit is niet het kasteel waar Dracula woonde. Misschien is Vlad Tepeš hier wel een keer geweest, dat zou kunnen.

In elk geval.. Het dorpje Bran ligt op 250km afstand van het hotel, en vanwege het verkeer hadden we 4 uur nodig om er te komen.
Een rare ervaring. De snelwegen zijn niet zo best onderhouden, en overal liggen dode honden in de berm, een mistroostig schouwspel.

Het kasteel ligt op een berg, en we hadden dus een flinke klim over een steil paadje nodig om er te komen. Gelukkig zijn onze judoka allemaal getrainde sporters (..) zodat we reanimatie gelukkig achterwege konden laten.

Het kasteel is mooi onderhouden en het uitzicht is spectaculair. De expositie gaat eigenlijk helemaal niet over Dracula maar over Koningin Marie van Roemenië, de laatste bewoner van het kasteel.

Na het bezoek aan het kasteel hadden we een late lunch in een nabijgelegen restaurant en vingen we de terugtocht aan die vanwege het verkeer.. inderdaad, weer vier uur duurde.

Eén gewonde vandaag: Remy heeft zich gesneden met scheren. En voor diegenen die daarom moeten lachen: Er kwam bloed aan te pas!

En morgen..

Morgen gaan we eerst een bezoek brengen aan het parlementsgebouw. Daarna splitst de groep op en gaat een deel de stad in, en een ander deel gaat met behulp van onze SNJU collega’s cursussen verzorgen in divisioning, pooling en het organiseren van een Special Needs Judo toernooi. Zo zijn we voorbereid op zondag, de wedstrijddag.

QI01 – Project Bucharest – Dag 2
%d bloggers liken dit: