Thomas en Robin tijdens het toernooi. Klik op de foto voor de volledige galerij van de wedstrijddag (134 fotos)

De wedstrijddag, eindelijk is het zover! Want we mogen dan wel een hoop dingen hebben bezocht en de Roemeense gastheren veel kennis hebben overgedragen, de judoka staan te trappelen om aan de slag te gaan. Zoals gebruikelijk bij een internationaal toernooi beginnen we met divisioning: het indelen van de judoka in de goede categorie. Dat proces verliep soepel en na de lunch begon het toernooi.

Origineel zouden aan het toernooi 51 judoka deelnemen, maar de grote judoclubs Steaua Bucurešti en Dínamo Bucurešti kwamen in de loop van de ochtend aanlopen (nieuw verschijnsel: een instuiftoernooi!) zodat we uiteindelijk op ruim 100 deelnemers, regulier en aangepast, uitkwamen.

Dat had wel tot gevolg dat de poules opnieuw gemaakt moesten worden en uiteraard dat het toernooi in plaats van 2 uur.. 4 uur ging duren, in een oververhitte sporthal.

Tijdens de prijsuitreiking ontving Tycho een oorkonde van het Roemeens Olympisch Comité, voor zijn verdiensten op het gebied van de gehandicaptensport.

Al met al was het toernooi succesvol en gingen alle deelnemers tevreden naar huis. We hebben de Roemenen veel kunnen leren en we hopen dat ze volgend jaar zelfstandig een toernooi kunnen draaien volgens SNJU-standaards.

Uitslagen

Hanna Hoogerwerf 2e
Robin Gerritsen 1e
Harmen Warries 1e
Anja Teunenbroek 1e
Thomas Schepen 3e
Tamara Göbel 1e
Remy Spijker 3e
Lilo van der Werff 2e
Deyano Dasselaar 2e
Tommy Dasselaar 1e
Martijn Koenders 1e
Matthijs Schrama 3e

En morgen..?

Morgen is de laatste dag. We hebben zojuist de koffers gepakt. We worden morgen om 10:30 opgehaald van het hotel en nemen om 14:00 lokale tijd de KL1374. We verwachten om 15:55 in Amsterdam te landen. Ga er van uit dat we rond 16:30 naar buiten komen.

Voor de leden van de WhatsApp groep: Volgens onze vaste procedure wordt die morgenavond opgeheven. Dat betekent dat de foto’s die erop geplaatst zijn niet meer gedownload kunnen worden. Houd daar dus rekening mee.
In de loop van de week volgt nog een aftermovie, afhankelijk van de kwaliteit van het verzamelde beeldmateriaal.

Tot zover! We bedanken alle medewerkers van Project Bucharest, en de thuisblijvers voor hun aandacht. We zullen beterjudo.nl vanaf nu weer gebruiken voor de normale mededelingen over de club.

QI03 – Project Bucharest, Dag 4
%d bloggers liken dit: