We willen graag dat iedereen meedoet aan toernooien van andere clubs. Dat is goed voor het zelfvertrouwen van onze judoka, en bovendien is het verschrikkelijk gezellig om met een grote groep bij een andere club op bezoek te gaan. We hebben momenteel een grote lijst met toernooien waar we aan deel kunnen nemen. Kijk rechtsboven op deze website, dan zie je ze staan.
Verder merken we dat veel mensen werkelijk geen idee hebben hoe zo’n toernooi in zijn werk gaat. Daarom hieronder wat veelgestelde vragen!

Moet ik via de webshop aanmelden?

Ja. We willen de administratie graag op orde hebben en voor een toernooi is het van belang dat we nauwkeurig aanmelden. Dat kan alleen netjes via de webshop.

Is het wel veilig om aan een toernooi deel te nemen?

Ja. We selecteren alleen toernooien waarvan we weten dat het er eerlijk en veilig aan toe gaat. Om dat te waarborgen is het Special Needs Judo opgedeeld in 5 klassen, van klasse 1 (de topklasse) tot klasse 5 (de wat minder technisch begaafde judoka’s) Zo’n klasse is niet per se iets waar je in opklimt; een judoka wordt ingedeeld op basis van judovermogen, en op gewicht. Meer informatie over de klasses kun je vinden via deze link (Hoofdstuk 4). Verder zijn de scheidsrechters altijd deskundig in de begeleiding van judoka met een beperking.

Hoe weet ik of mijn zoon/dochter mee kan doen?

Dat kun je aan Tycho vragen. Hij kan beoordelen of een judoka geschikt is om aan een toernooi mee te doen.

Wordt er wel gecoacht?

Jazeker. Over het algemeen laten we ouders niet coachen (veel toernooien staan dat zelfs niet toe) maar onze coaches Tycho, Christel, Renske en David zijn heel deskundig.

Hoe blijf ik op de hoogte van toernooien?

Toernooien worden gemeld via de EVENEMENTEN nieuwsbrief. In de week voor een toernooi wordt er een draaiboek gepubliceerd, daar staat de aanvangstijd in, het adres en wat je mee moet nemen.

Zijn er nog meer regels?

Ja, er zijn nog wat regels, met namen over de betaling. Die kun je via deze link lezen.

Wat, gratis rugemblemen?

Als je aan een toernooi meedoet, is het natuurlijk hardstikke leuk om te laten zien dat je bij BeterJudo hoort! Dat kan met een rugembleem, en die zijn tot 1 december gratis. Daarna kosten ze 18,50. Door domme pech hebben de rugemblemen een paar keer dit jaar vertraging opgelopen maar nu gaat het er echt van komen. Rugemblemen kun je bestellen via deze link.


Rugemblemen nog gratis tot 1 december, en: Doe ook mee aan toernooien!
%d bloggers liken dit: