Hier volgt een persbericht dat we vanochtend ontvingen van de organisatie van SONS. Het kan HIER gedownload worden. Het komt erop neer dat SONS voor dit jaar wordt afgelast.

Hieronder meer tekst van de organisatie, waarin onder meer wordt beschreven wat er met het inschrijfgeld gaat gebeuren.

Wat betekent dit besluit concreet voor jullie:We gaan komende periode onderzoeken of het haalbaar is om de Spelen naar 2021 te verplaatsen.  Dit is van vele factoren afhankelijk
zijn overnachtingslocaties beschikbaar?
is er een geschikte datum te vinden?
willen de organiserende sportverenigingen zich ook in 2021 weer inzetten?
zijn fondsen en sponsoren bereid om het toegekende donaties ook voor 2021 beschikbaar te stellen.
zijn maatschappelijke partners bereid ook volgend jaar mee te werken ( denk aan bijvoorbeeld de studenten, het organisatie bureau voor de opening etc)
en zijn we in staat om de extra kosten die bij een eventuele doorstart toch gemaakt moeten worden in 2021 nogmaals op te vangen?
We gaan ervan uit dat iedereen die nu staat ingeschreven ook ingeschreven wil blijven.  Gaat 2021 door, dan heb je een gegarandeerde plek.  We gaan niet nogmaals een inschrijfprocedure organiseren. Dat kost ons teveel tijd ( voor uw idee:  het projectteam zal eerdaags ook uiteen vallen en pas bij doorstart in 2021 weer bijeenkomen.  Anders kost dit teveel geld).
De Spelen van 2021 zullen naar verwachting niet anders zijn dan de plannen voor 2020. Het kan uiteindelijk wel zijn dat het bestuur ervoor kiest om enkele onderdelen anders in te richten om daarmee kosten te besparen. Uiteraard worden jullie daarover dan tzt bericht.
Het inschrijfgeld wat tot op heden betaald is, blijft voorlopig onder ons beheer.  Mocht uiteindelijk blijken dat de Spelen van 2021 niet haalbaar zijn, dan zal het inschrijfgeld zo maximaal mogelijk aan iedereen worden teruggestort. Of dit 100% zal zijn kan ik nu niet garanderen ivm reeds gemaakte kosten, maar dat is wel het streven! Gaan de Spelen wel door dan is het financiële gedeelte alvast afgehandeld.
Die 10 verenigingen die nu nog niet betaald hebben, krijgen tot 1 april de kans om alsnog te betalen.  Kiezen ze ervoor omdat niet te doen, dan worden ze van de lijst gehaald en zal ruimte ontstaan voor andere teams op de reservelijst.  Hierover communiceren we dan later met de teams op de reserve lijst.  Wij nemen contact op.
De meeste verenigingen hebben inmiddels keurig doorgegeven wie met wie in welk huisje / welke kamer slaapt.  Wellicht dat er volgend jaar enkele mutaties plaatsvinden, maar daarover komen we in 2021 weer bij u in de lucht.
Wij gaan de komende weken nog aan de slag om het voorbereidende werk af te ronden wat ons voor een eventuele doorstart in 2021 aan werk gaat schelen.

We hopen jullie allen met bovenstaande het gevoel te geven dat het ons aan het hart gaat dat de Spelen niet doorgaan. Laten we met zijn allen duimen dat we er in 2021 alsnog een waar sportfeest van kunnen maken.  Hebben we nieuws dan komen we weer bij u in de lucht.  Blijf vooral ook social media en onze website in de gaten houden.  Dat zal uiteraard in hoeveelheid berichtgeving gaan afnemen maar dat blijft wel ons communicatie middel naar u toe.

Voor nu dank voor uw interesse, belangstelling en bereidwilligheid om deel te willen nemen aan SONS 2020.  Wat ons betreft op naar SONS 2021…..Onze mascottes Vuur en Vlam ontvangen jullie dan van harte.
Blijf gezond! Graag tot dan

Namens het gehele projectteam

Sandra van Koningsbrugge
Directeur Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 

Special Olympics Nationale Spelen 2020 is AFGELAST
%d bloggers liken dit: