Special Olympics Nationale Spelen (SONS) 2022 – Fotoserie

Klik op de foto voor de hele galerij (235 foto’s)

Wil je alleen de foto’s van zaterdag (Divisioning) bekijken, klik dan hier.
De foto’s van zondag (de wedstrijddag) kun je hier vinden.

 

Nou.. we zijn weer veilig thuis en (bijna) allemaal onbeschadigd. En omdat we maar liefst drie dagen op stap zijn geweest hebben we meer foto’s dan gebruikelijk, een dikke tweehonderd.
Vrijdag vertrokken we in de loop van de middag naar ons verblijf, Kampeerboerderij De Meene in Hardenberg. Bijna twee uur rijden, in het mooie groene Twente. Tycho maakte pasta, farfalle met tomatensaus en nadat iedereen gegeten had werd de camping verkend. Het meest populair was ongetwijfeld het kampvuur, ondanks de zwermen muggen!

Zaterdagochtend: vroeg op want de divisioning begint vroeg. Bij de divisioning wordt vastgesteld in welke klasse (1-5) de judoka gaat uitkomen zodat de wedstrijden op judovermogen worden ingedeeld en alles zo eerlijk en veilig mogelijk kan verlopen. Special Olympics gebruikt hiervoor een door SNJF ontwikkeld systeem (FCS).
Het avondeten was tomatensoep en pannenkoeken! En na het avondeten gauw weer naar het kampvuur waar we worstjes en marshmellows op stokjes probeerden te roosteren.

Zondagochtend gelukkig niet zo heel vroeg op, de wedstrijden begonnen wat later. Alles is goed verlopen, zij het dat Fabian een enkelblessure opliep die in het ziekenhuis behandeld moest worden.
En natuurlijk hadden we bij terugkomst in de Poelster weer de traditionele patatjes en ging iedereen hopelijk tevreden naar huis.

Overigens kregen we complimenten van de camping omdat we de kampeerboerderij zo netjes hadden achtergelaten, altijd fijn om te horen.