Warming-up

Vrijdag 28 augustus
De volgende morgen werd Jurgen om 05:34 uur s ‘morgens wakker gemaakt. Omdat hij om 07:00 uur bij de Alphons Laudy school in Amsterdam moest zijn. Toen iedereen er was bij de Alphons Laudy school reden we met 2 auto’s op weg naar de ferry haven in de plaats Duinkerken. De weg die we reden op weg naar de plaats Duinkerken heet in het Frans Route Du Petit Dena 59279 Loon – Plage. We gingen om kwart over 8 een pauze houden bij de grens van Nederland en België. We gingen bij een Horeca gelegenheid thee of koffie drinken. Daarna reden we verder op weg naar de plaats Duinkerken. De plaats Duinkerken ligt in het land Frankrijk. We gingen met de ferry maatschappij DFDS Seaways naar Engeland. Maar eerst moesten we onze paspoorten laten zien aan een Douane medewerker en die Douane medewerker zat in een hokje. We kregen ook nog een papier waarop stond in welk vak we onze auto moesten heen rijden en neerzetten. En dat papiertje moesten we in het aan de voor ruit van de auto hangen. Daarna reden we een stukje verder en niet lang daarna moesten we onze paspoorten weer laten zien aan de politie Nationale en daarna reden we een stukje verder en niet lang daarna stonden we in vak H in de file om aan boordt te rijden van de ferry. Na een tijdje mochten de auto’s aan boord rijden van de ferry. Toen iedereen de vrachtwagens, motoren, auto’s aan boord van de ferry hadden gereden moest iedereen de voertuigen verlaten en naar het eerste dek gaan van de ferry. Daarna vertrok de ferry richting de plaats Dover in het land Engeland. De overtocht duurde 2 uur. in die tussen tijd gingen we lunchen aan boord en liepen we over boord. Toen we aan kwamen in de ferry haven van Dover werden alle voertuigen van de ferry gereden. Daarna gingen we op weg de plaats Buckingham High Wycompe. Maar onder weg naar het hotel stonden we in de file op de snelweg. Na een hele tijd kwamen we aan in de plaats Buckingham High Wycompe. Daarna gingen we inchecken in het hotel en het hotel heette Buckingham Hotel. We zaten in appartementen van het hotel. Daarna reden we op weg naar een supermarkt toe om boodschappen te doen voor het ombijt. Daarna reden we terug met de boodschappen naar de appartementen toe. En s’ avonds liepen we naar een Engelse pud om te eten en daarna liepen we terug naar de appartementen van het hotel.

Zaterdag 29 augustus
We werden de volgende morgen om 07:30 uur Engelse tijd wakker gemaakt. Na het ombijt reden we naar de plaats Alsberry en daar hadden we een Internationale Judo Toernooi. Het Internationale Judo Toernooi begon tussen 09:00 uur of 10:00 uur. Er komen bij dit Internationale Judo Toernooi allemaal Judoka’s uit verschillende landen. Er waren in de zaal 2 judo maten neergelegd. Er kwamen 86 Judoka’s voor dit Internationale Judo Toernooi in Engeland. En alle 86 Judoka’s werden geregistreerd en werden gewogen op gewicht en kregen een kaartje mee waarop stond bij welke nummer mat ze moesten zijn. Daarna kregen we een warming up op muziek en daarna begonnen de Judo wedstrijden. Jurgen moest zijn eigen band af doen en kreeg een blauwe band om en daarna moest hij tegen een Engelse Judoka Judoen. Maar Jurgen had de eerste Judo wedstrijd 2 Juko’s gescoord. Maar de 2e Judo wedstrijd hij Jurgen een ipon en bij andere 2 wedstrijden had hij ook 2 ipons gescoord. En bij het 4e Judo wedstrijd moest Jurgen tegen Matthijs Schama Judoen. En Matthijs was een judo genoot van Jurgen. Maar Jurgen had van Matthijs de Judo wedstrijd gewonnen met een ipon . Maar deze Judo wedstrijd tegen Matthijs was heel erg spanend. Ik had bij dit Internationale Judo Toernooi echt tegen niveau 3 judoka’s wedstrijden gedaan. Na een tijdje werd het podium onderdelen van de eerste tweede en deerde plaats neer gezet op de judo mat en daarna werden allen 86 Judoka’s op de Judomat verzamelt. Daarna liepen alle Judoka’s een rondje over de mat op muziek en de toeschouwers klapte voor alle Judoka’s. Daarna vond de prijzen uitreiking plaats. En Jurgen stond op de 1e plaats en alle Judoka’s kregen een T- shirt en een oorkonde en een meldanne. Daarna gingen de Judoka’s van niveaus 1 en 2 judo wedstrijden doen. Daarna gingen we met onze groep uit Amsterdam iets drinken in de sportkantine en daarna liepen we naar een gebouw toe waar we gezamenlijk gingen eten met alle Judoka’s en na het eten was er een disco. Daarna reden we terug naar de plaats waar wij overnachtte.

Zondag 30 augustus
We sliepen de volgende dag tot 07:30 uur Engelse tijd. En kwart voor 8 gingen we ombijten. En we gingen om 8:45 uur van de appartementen van het hotel. We reden om zelf nog terug naar het hotel om de sleutels van de appartementen terug te geven. Daarna gingen we op weg naar de plaats Dover. We waren om kwart voor 11 aangekomen in de plaats Dover. Daarna gingen we onze auto’s neerzetten op een parkeerplaats van het kasteel van Dover. Daarna liepen we naar het kasteel van Dover en kochten we kaartjes om in het kasteel te gaan. We gingen in het kasteel en rond het kasteel heen lopen. En we hadden ridder toernooien gezien en nog andere shows en het was heel erg leuk om dat te zien hoe het vroeger ging. We gingen om 14:00 uur liepen we terug naar de auto’s en reden toen naar de ferry haven om weer aan boord te rijden. Voordat we de ferry op mochten moesten eerst onze paspoorten laten zien aan douane. En daarna kregen we weer een papiertje waarop stond in welke letter vak we de auto heen moesten rijden. Even later kregen de 2 auto’s van ons nog een controle van de douane of we geen verdachte spullen bij ons hadden en moesten de bestuurders van de auto’s door een scan door. daarna mochten we verder rijden. Niet lang daarna moesten weer onze paspoorten laten zien. Daarna moesten we in de juiste rij wachten totdat we met alle voortuigen aan boord van de ferry mochten rijden. In die tussen tijd deden we de auto’s op slot en gingen thee of koffie drinken bij een horeca gelegenheid. na een poosje werd er omgeroepen dat iedereen weer naar de voortuigen terug moesten om alle voertuigen aan boord te rijden. Toen iedereen de voertuigen aan boord hadden gereden gingen we op het eerste dek in het restaurant van de ferry iets eten en daarna liepen we over de ferry. We voeren van de plaats Dover in het land Engeland terug naar de plaats Duinkerken in het land Frankrijk. Die overtocht duurde ook 2 uur. We waren om 19:00 uur aangekomen met de ferry in de ferry haven van de plaats Duinkerken. Toen we van boord van de ferry waren gereden reden we terug naar Nederland. Maar op de snelweg in België stonden we in een lange file. Na een hele poos reden we in Nederland maar toen kregen we een oweeërs bui en later reden we midden in de oweeërs bui. En daarna ging het nog ook nog heel hard regenen en we zagen overal waar we keken bliksem flitsen en sommige bliksem flitsen troffen dingen bijvoorbeeld de verlichting van de snelweg of ergens anders. toe gingen we langzamer rijden op de snelweg. na een hele tijd was het droog en we gingen een pauze houden bij een tank station langs de snelweg. we hadden ook nog flinke vertraging opgelopen. Toen belde iedereen van de deelnemers dat we 12 uur s’ avonds bij het huis van Tycho aangekomen. En Tycho in de judo leraar van Amsterdam. daarna werden we opgehaald door de ouders bij het huis van Tycho en daarna ging Jurgen samen met zijn vader terug naar huis en Jurgen was om 12:3o uur s’ avonds thuis.

Verslag van Jurgen Moolenaar van het BJA British Open

One thought on “Verslag van Jurgen Moolenaar van het BJA British Open

  • 2015-09-21 at 12:22
    Permalink

    Wat een super gaaf verhaal!!!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: