In de finale!

Wat een dag! In de loop van de middag hoorden we dat Tycho en David 2e waren in de voorrondes met 384,5 punten. Om 22:10 Nederlandse tijd ving hun finaledemonstratie aan. Ze eindigden uiteindelijk als 4e, met 398,5 punten een half puntje achter nummer 3. Geen podium, en dat is jammer. Maar: onze katamannen zijn nu dus 4e van de wereld!
Er staat nog veel te gebeuren. Dit was een mijlpaal- de finale halen in een WK en daar vierde worden bewijst dat onze mannen tot de wereldtop behoren. Binnenkort het Kampioenschap Regio Zuid, dan het NK en in Februari het prestigieuze Marcel Clause toernooi in Brussel.

David’s commentaar

Uiteindelijke 4e geworden op ons eerste Wereld kampioenschap Kata in het Katame no kata met 398 punten

Tycho’s commentaar

Wat ben ik onwijs trots op mijn maatje David Lefevere. Wat ben JIJ een kanjer!!! 3 jaar geleden als een geintje begonnen om met dit kata avontuur te beginnen, samen met Shannon en Renske. Helaas viel het koppel Shannon en Renske door een mega blessure van Shannon af. Maar Het katame team werd versterkt door Christel en Bob, en de hele club die achter ons staat. Ma Wil en alle anderen die voor in de school bezig bleven en Rens, Christel en Bob maar kijken en verbeter punten aanbrengen.
En jij David, jij hebt wat keren “nog één keertje” gehoord. Maar je doet het met plezier, nooit klagen. En dan staan we ineens op het WK en worden we 4e op een half puntje. Onwijs goed!!!
Ik heb de Kata nog een keer nagekeken en gelukkig zie ik nog heel veel verbeterpunten.
Sensei Won en Sensei Tomoo thank you for the movie and feedback on our Kata. We will train and try to do it next time.
Ook dank aan onze bondscoaches en alle anderen die raadt en daad geven tijdens de centrale trainingen. Sander, Wil, Richard, Mas, Manfred, Trudie en alle mede Kata toppers
En natuurlijk iedereen die met ons meeleeft en ervoor zorgen dat wij deze droom mogen beleven.
Dank jullie allemaal en nogmaals TROTS op mijn Maatje

En Sander Stammers, de bondscoach

Ik ben zo trots op jullie. Wat een weg naar dit niveau. En ik ben zeer vereerd dat ik jullie mag coachen bij dit toernooi. En samen met Wil in de aanloop er naartoe.

Wat was ik zenuwachtig. Niet normaal, maar wat deden jullie het goed. Hoe zuur is dan dat halve puntje. Ik weet wat jullie voelen en hoe grrrrr dit is. Maar heb vertrouwen in jezelf. Jullie horen bij de wereldtop. Daar mag je trots op zijn.

Toppers !!!!

Vanavond om 17:40 op ippon.tv

Een andere bekende van ons: Mischa en Youri Fransen, bij ons ook bekend als “Meester Mischa” gaan hun kime-nō-kata laten zien in Cancún!

WK Kata in Cancún – Dag 4

One thought on “WK Kata in Cancún – Dag 4

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: