Deze diashow vereist JavaScript.


De tweede dag van het seminar werd wederom gegeven door de heren Hamana en Yamasaki. Wie de foto’s bekijkt ziet ineens messen, stokken, pistolen, verwurgingen, slaan en trappen. Dit is een kata die ‘Kodokan Goshin Jutsu‘ wordt genoemd: ‘Kodokan manieren van zelfverdediging’. Het is de jongste kata van de Kodokan hoewel ‘jong’ ook met een korreltje zout moet worden genomen: De kata is in 1956 ontwikkeld en bestaat dus alweer 59 jaar.

Hieronder een filmpje van Erika en Peter Tümmers dat de hele kata laat zien:

Het hele weekend in Stockholm was gewijd aan het aanleren van deze heel moeilijke kata en dat is geen kleinigheid: In totaal hebben onze judoka’s 9 uur op de mat gestaan onder leiding van Hamana Sensei en Yamasaki Sensei.
Een geruststelling misschien is dat de trappen en stokslagen nooit doel treffen: Dat is althans niet de bedoeling. Dus tja, sommige van de dames en heren hebben dit weekeinde wat blauwe plekken opgelopen. Zo is het de bedoeling dat je wel oplet als er een klap op de neus wordt gesimuleerd, David.. en is het handig als je die notehouten stok niet door laat schieten tot op Tycho zijn hoofd, Shannon!

Even nog een kleinigheidje over de foto’s: Het zal misschien opgevallen zijn dat de foto’s bij deze artikeltjes niet zijn te downloaden, of althans lastig. Dat komt omdat dit niet de definitieve versies zijn maar sterk verkleind vanwege de beperkte bandbreedte. Dinsdagochtend komt de volledige fotoserie beschikbaar en mag iedereen zich helemaal suf downloaden.

Zondag 3 mei: Kodokan Goshin Jutsu
%d bloggers liken dit: